NU AI FI CREZUT! Informațiile de 10 ori mai valoroase decât cele de pe cartea de credit

| 01 oct, 2014

Informațiile medicale despre un pacient sunt de 10 ori mai valoroase pe piața neagra decat numarul carții de credit a respectivei persoane, susțin experți in combaterea cyberinfracționalitații, citați de AGERPRES.

Luna trecuta, FBI-ul a avertizat furnizorii de asistența medicala sa se pazeasca de atacurile cibernetice dupa ce una dintre cele din cele mai mari rețele de spitale din SUA, Community Health Systems Inc, a declarat ca hackeri chinezi au patruns in sistemul sau de computere și au furat informațiile cu caracter personal a 4,5 milioane de pacienți.

Experții susțin ca infractorii cibernetici vizeaza din ce in ce mai mult industria americana de asistența medicala, a carei valoare totala se ridica la 3 trilioane de dolari, in condițiile in care multe companii folosesc inca sisteme informatice depașite, care nu au cele mai noi programe de securitate.

Datele vandute de hackeri includ numele, data nașterii, codurile de diagnostic și informații legate de facturare ale pacientului. Infractorii folosesc aceste date pentru a crea ID-uri false in scopul de a cumpara echipament medical sau droguri care pot fi revandute, sau pentru a combina numarul unui pacient cu un fals numar de furnizor și a completa cereri contrafacute catre asiguratori, explica experții care au investigat atacurile cibernetice asupra furnizorilor de asistența medicala.

Datele furate pot fi vandute pentru 10 dolari fiecare, fiind de 10 sau 20 de ori mai scumpe decat un numar de card de credit din SUA, afirma Don Jackson, de la PhishLabs, o companie specializata in combaterea cyberinfracționalitații.

Procentul de furnizori de asistența medicala care au raportat un atac cibernetic a crescut la 40% in 2013 de la 20% in 2009, potrivit unui sondaj anual realizat de catre Institutul Ponemon , un think-tank in domeniul politicii de protecție a datelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ