NU AI FI CREZUT! Cum îți poți face BEREA singur ACASĂ

| 04 iul, 2014

Veste buna pentru iubitorii de bere. Aceasta bautura preferata in special in timpul verii poate fi preparata si in casa.

Ingrediente pentru berea de casa

 

500 g de malt (orz prajit);

 

20 g de hamei (flori sau conuri);

 

1 kg de zahar;

 

un cub de drojdie;

 

12 l de apa.


CITEȘTE ȘI: Cel mai TÂNĂR ALCOOLIC are doi ani: El este chinezul care bea și nu se îmbată!

Cum se prepara berea de casa

 

Pune 12 litri de apa intr-o oala, dupa care adauga maltul si hameiul si lasa totul sa fiarba la foc mic. Tine compozita pe foc vreo 2-3 ore, pana cantitatea de lichid scade cu cateva degete. Tine vasul acoperit in acest timp. Dupa ce este gata, lasa compozitia la racit pana ajunge la temperatura camerei. Pune oala in chiuveta pentru a nu astepta prea mult timp pana la racire.

CITEȘTE ȘI: Tipurile de bere pe care trebuie să le evităm

 

Dupa ce se raceste lichidul, strecoara-l intr-un alt recipient. Foloseste o sita si cateva bucati de tifon pentru ca bautura sa fie limpede. Daca vrei sa sari peste acest pas, pune de la inceput maltul si hameiul in niste saculeti din panza (pe care ii vei scoate la timpul potrivit). Adauga 800 g de zahar in compozitie, amestecand usor. Cele 200 g de zahar ramase pune-le pe foc la caramelizat, apoi toarna o cantitate mica din lichidul preparat peste pasta obtinuta. Amesteca bine si toarna in oala cu bere.

 

Mai lasa la racit o perioada scurta de timp, apoi adauga si drojdia dizolvata. Toarna berea de casa in sticle cu ajutorul unei palnii, lasand cativa centimetri liberi sub dop. Depoziteaza sticlele intr-un loc racoros si lasa bautura sa fermenteze cateva zile.

CITEȘTE ȘI: Cum să tratezi bolile de inimă cu BERE

Trucuri pentru o bautura de calitate


CITEȘTE ȘI: Berea scade efectul cancerigen al grătarelor


Ai grija la calitatea ingredientelor pe care le folosesti, daca iti doresti sa obtii o bautura foarte buna. De exemplu, este bine sa utilizezi apa imbuteliata sau de izvor. Poti sa folosesti si apa de la chiuveta, insa este bine sa o fierbi inainte, dupa care sa o lasi la racit. Nu folosi drojdie uscata (la plic), ci proaspata. Daca ti se pare ca vei pierde mult timp in cautarea ingredientelor perfecte, poti sa apelezi la magazinele specializate. Acolo nu vei gasi doar ingredientele potrivite si recipiente speciale, ci vei avea parte si de sfaturi valoroase. De asemenea, curata bine recipientele si ustensilele pe care le vei folosi la prepararea berii, altfel calitatea bauturii poate fi afectata.

 

 

Sursă: sanatate.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ