NU AI FI CREZUT! Vitamina care îți poate face RĂU

| 29 mai, 2014

Uleiul de soia, cel de rapiță și de porumb, bogate în vitamina E, ar putea favoriza apariția infecțiilor pulmonare, atrage atenția un studiu recent.

Se știe că vitamina E ar putea crește riscul de apariție a cancerului de prostată. Date recente arată că aceasta ar fi nepotrivită și pentru plămâni, informează ziare.com, care citează Top Sante.


Concluzia aparține oamenilor de știință americani de la Școala de Medicină Northwestern din Chicago. Specialiștii au analizat peste 5.000 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani și au observat că persoanele care consumă frecvent vitamina E sunt mai expuse infecțiilor pulmonare, insuficienței respiratorii și astmului.

Vitamina E se prezintă sub opt forme. Cele mai frecvente sunt alfa-tocoferolul și gamma-tocoferolul, doi puternici antioxidanți care au, totuși, efecte radical diferite.



În vreme ce alfa-tocoferolul (pe care îl regăsim în uleiul de măsline sau cel de floarea-soarelui) poate combate durerile menstruale, artrita, cataracta și întărește sistemul imunitar, gamma-tocoferolul are o reputație "proastă". În cadrul studiului, cercetătorii au observat că oamenii cu un nivel mare de gamma-tocoferol (aflat în uleiul de soia, cel de rapiță și de porumb) prezintă o activitate pulmonară redusă cu 10 până la 17%.

 

Sursă: sanatate.bzi.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ