Nu întotdeauna legumele şi fructele sunt sănătoase. Cele mai toxice legume şi fructe

| 26 noi, 2013

Un sfert dintre fructele şi legumele de pe tarabe conţin urme de pesticide, iar o parte chiar depăşesc limita admisă.

Datele Autorităţii Sanitar - Veterinare arată că un sfert dintre fructele şi legumele de pe tarabe conţin urme de pesticide, iar o parte chiar depăşesc limita admisă, conform csid.ro.

Merele, portocalele, dar şi rosiile pot conţine substanţe ce devin periculoase pentru sănătate când sunt ingerate în cantităţi mari.

Dacă merele cu pesticide provin în general din România, legumele şi portocalele vin în special din Turcia.

Din 3.357 de probe analizate, Autoritatea Sanitar Veterinară a stabilit că un sfert conţineau reziduuri de pesticide, iar aproximativ 30 de probe aveau depăşiri de substanţe toxice peste limita admisă de lege.

Atenţie la merele româneşti

Analizele de laborator au depistat cele mai multe pesticide, între 2 şi 7 tipuri, în mere. Iar 60% dintre acestea erau româneşti.
Dacă vorbim de citrice, în portocale, mandarine şi lămâi s-au găsit până la 5 tipuri de pesticide, iar majoritatea proveneau din Turcia. În fine, nici roşiile nu au scăpat curate, 70% dintre acestea sunt turcesti.

De altfel, clienţii au început să evite produsele din Turcia, după ce la începutul anului au fost descoperite depăşiri ale limitei de pesticide în mai multe transporturi de fructe şi legume din această ţară.

Ingerate în cantităţi mari, aceste substanţe ne pot afecta ficatul, rinichii, sistemul hormonal şi ne pot îngrăşa peste măsură, spun specialiştii. Tocmai de aceea trebuie să le spălăm cu atenţie înainte de consum.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 noi, 2013
un roman
Fiecare ucmparatura inseamna vot cu banii tai!
Cand lumea n-o sa mai cumpere turcisme toxice, deci n-o sa mai voteze pt produsele astea, atunci importatorii isi vor da seama ca e o afacere proasta!
Casca ochii ce cumperi, pe ce dai banii, cu ce produse votezi!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ