NU LE FOLOSI! 5 cuvinte pe care să le eviţi ca să nu pari prost

| 13 aug, 2014

Specialiştii în arta conversaţională atrag atenţia că există cinci cuvinte pe care trebuie să le evităm într-o discuţie dacă nu vrem să lăsăm impresia unei persoane care nu ştie să-şi susţină argumentele.

1. Actualmente- înseamnă că se vorbeşte despre ceva la momentul prezent, care există, dar de cele mai multe ori este folosit incorect pentru a accentua o idee.

2. Esenţialmente- de cele mai multe ori este folosit atunci când oamenii vor să dea "greutate" unei expresii dar este folosit incorect deoarece expresia "în esenţă" sau "în principiu" trebuie folosit la finalul propoziţiei.

3.  Sincer (în mod corect) -deseori este  folosit atunci când o persoană încearcă să-şi convingă interlocutorul de contrariul a ceea ce credea anterior. Este indicat să-l folosim atunci când ne exprimăm adevărata sinceritate şi nu atunci când vrem să surprindem persoana cu care vorbim.

4. Ca să zic aşa (asemănător)- Indicat este să-l folosim atunci când există o comparaţie între două lucruri care există, şi nu ca o completare a unei fraze.

5. Literalmente - În adevăratul sens al cuvântului, exact la fel. El trebuie să descrie ceva într-o manieră corectă, fără a avea rolul de a exagera sau a hiperboliza un cuvânt.

loading...

Ştirile orei

DAILYBUSINESS.RO

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 aug, 2014
Tigau Doru
Cine poate da lectii.....
La pct. 5 : ....exact la fel. Exprimare pleonasmatica care ar fi putut fi acceptata daca ar fi existat o virgula dupa " exact" avand atunci semnificatia de enumerare de sensuri pentru cuvantul explicat (adica literalmente ). Or ,fara ea , si "exact " si "la fel " spun acelasi lucru deci pleonasmul este evident.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ