Nu te aşteptai la asta! SLĂBEŞTI mâncând multă CARNE!

| 04 iul, 2014

Cea mai bună metodă de slăbit este dieta bogată în proteine, iar faptul că proporţia proteinelor a scăzut în alimentaţia occidentalilor în ultimii 60 de ani ar putea explica sporirea numărului de persoane obeze, scrie 'Daily Mail', vineri, într-un articol referitor la un studiu prezentat în Manchester, la reuniunea anuală a Societăţii pentru biologie experimentală.

O asemenea dietă are însă şi riscuri şi poate duce la dezechilibre ce pot cauza, la rândul lor, probleme de sănătate', avertizează profesorul în nutriţie ecologistă David Raubenheimer, de la Universitatea din Sydney, coordonatorul studiului. El susţine că organismul uman nu este adaptat la biscuiţi, prăjituri, pizza şi băuturi dulci şi recomandă consumul de ouă şi carne, mai ales peşte şi piept de pui, şi evitarea hranei 'ultra-procesate'.

Specialiştii menţionează că proteinele sunt o sursă de energie şi, totodată, sunt esenţiale pentru o creştere sănătoasă şi pentru refacerea ţesuturilor, precum organele interne, pielea şi muşchii, inclusiv muşchiul inimii după un infarct.

Diverse cercetări ştiinţifice au arătat că aprecierea conţinutului nutriţional al alimentelor numai în funcţie de numărul de calorii nu este suficientă. Ceea ce contează este asigurarea unui echilibru corect între proteine, carbohidraţi şi grăsimi. Dacă apare un dezechilibru, pentru a se ajunge la nivelul corect de proteine, trebuie să se modifice şi consumul de zaharuri şi grăsimi.

Tag-uri: carne, dieta, proteine
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ