Nu vei mai folosi beţişoarele de urechi după ce vei citi ASTA

| 24 iul, 2014

Medicii spun că obiceiul tău de-o viață, acela de a te curăța în urechi cu bețișoare de urechi, poate duce, culmea, la pierderea auzului și alte probleme de sănătate.

Ceara din urechi nu trebuie văzută ca pe un dușman în primul rând. „Scopul ei este să mențină canalul urechii curat”, spune Douglas Backous M.D. Aceasta are proprietăți antibacteriene și funcționează și ca lubrifiant. Odată ce aceasta se usucă, fiecare mișcare a capului duce la împingerea ei în exterior, pentru ca tu să scapi de ea. Atunci când vrei să o îndepărtezi intenționat, bețișorul duce doar la împingerea ei în interior, unde rămâne blocată în locuri care nu se curăță singure. Acolo, pot acumula bacterii, ciuperci și viruși.

În plus, acest obicei poate bloca canalul, ducând la pierderea auzului sau ruperea timpanului. Așadar, dacă simți că ai urechea plină sau crezi că ceara te face să auzi mai slab, mergi la medic - aceștia știu cum să o îndepărteze eficient. Acasă, poți apela la o spălare a urechii cu un amestec dintr-o parte oțet, una spirt și una apă la temperatura camerei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iul, 2014
Lili
apa oxigenata e cea mai buna
La mine are efect apa oxigenata aplicata timp de 4-5 zile de cate 3-4 ori pe zi. Urechea stanga intotdauna se infunda la cateva luni si aproape ca nu mai aud dintr-o data. Medicul mi-a spus ca e bine sa vin la 4 luni sa o curete, pt. ca secreta in exces, dar eu rezolv cu apa oxigenata. Am incercat tot ce exista picaturi, dar fara efect. Sincer , varianta cu spirt si otet propusa in articol, nu as incerca-o in veci ! Spirt in ureche ?! Timpanul este f.f. sensibil...cum sa-l agresam asa?
Va rog sa va informati mai bine pt. ca multi oameni va vor urma sfatul si pot ajunge surzi !
24 iul, 2014
jack
Asa este !!!!
eu am folosit toata viata mea betisoare,de mic copil..am fost lasat pe plaja sa dorm 4 ore,eram foarte mic..5 ani cred ca avea.Stiu doar ca nu mai puteam sa dorm din cauza arsurilor de la soare.apoi am avut de-atunci toata viata probleme cu urechile,m-a tras curentul.Imi curgea urechea in nestire ,am indurat multe.Betisoarele mi-au distrus auzul,apoi m-am operat.Ce-i drept aud mai bine ..betisoarele sunt .Concluzia? daca aveti parinti prosti,nu va lasati pe mana lor,sa dormiti la plaja,nu va lasati copii sa doarma la plaja.nu stati in curent si nu folositi betisoare de urechi,nu dati asa ceva copiilor,mie mama mi-a dat mereu betisoare.Nu mai ascultati de sfaturile batranilor de la tara.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ