NU trebuie să mai mănânci pâine, dacă ai următoarele simptome!

| 23 mai, 2014

Pierdere inexplicabilă în greutate, carenţă de fier şi dureri abdominale sunt câteva dintre simptomele intoleranţei la gluten, o proteină care se găseşte în boabele de grau, orz şi secară şi dă consistenţă pâinii, supelor şi sosurilor

 

Sensibilitatea la gluten, cunoscut[ şi sub numele de celiachie este ereditară şi necontagioasă şi, odată aparută, nu mai dispare niciodată.

 

Cele mai frecvente simptome ale intoleranţei la gluten includ:

 

- diaree cronică

 

- pierdere inexplicabilă în greutate


- balonare

 

-  dureri abdominale

 

- deficienţă de fier, acid folic sau vitamina B12

 

Potrivit unui studiu publicat în Annals of Internal Medicin, persoanele care au celiachie şi nu evită glutenul au un risc crescut de limfom.

 

Limfomul este o forma de cancer care afectează sistemul circulator limfatic ce face parte din mecanismul natural de apărare al organismului. Acesta este constituit dintr-o reţea de mici canale, vasele limfatice, prin care circulă anticorpii, celulele care distrug virusurile şi bacteriile. În cazul apariţiei limfomului, are loc o înmulţire exagerată a limfocitelor (care alcătuiesc limfa), care se acumulează atât la nivelul ganglionilor, cât şi la nivelul unor organe.

 


Permis şi interzis în celiachie

 

Sunt permise urmatoarele alimente şi cereale: hrişcă, orez, porumb, cartofi, fasole, soia, mei, făină din nuci.

 

Următoarele ingrediente pot avea derivate de cereale interzise: sirop de orez brun, colorant caramel, dextrină derivată din porumb şi grâu, făină de cereale, malţ sau aromă de malţ, amidon alimentar modificat, arome naturale şi artificiale, sos de soia.

 

 

Sursă: sanatate.bzi.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ