NU V-AŢI FI AŞTEPTAT! Ce trebuie să faceţi ca să vă răcoriţi eficient în zilele caniculare?

| 07 iul, 2014

Dacă vă gândiţi că în zilele caniculare trebuie să vă răcoriţi cu băuturi cât mai reci, ei bine vă înşelaţi. În aceste zile corpul vostru are nevoie de băuturi fierbinţi, explică un specialist în cardiologie.

Anthony Bain, doctorand la Centre for Heart, Lung and Vascular Health din cadrul Universităţii British Columbia, spune că o cafea sau un ceai fierbinte sunt băuturile indicate în zilele foarte călduroase.

 

CITEȘTE ȘI: Cum să te îmbraci la birou pe timp de caniculă

 

O băutură fiebinte va determina organismul să transpire mai abundent, iar evaporarea transpiraţiei de pe piele va duce la răcorirea corpului.

Astfel, căldura pe care o pierdem prin transpiraţie este mai multă decât cea asimilată prin consumarea băuturii calde, prin urmare ne vom răcori.

CITEȘTE ȘI: Ai probleme cu transpiraţia excesivă? Uite câteva remedii naturale care te scapă de acest lucru

 

Desigur, este esenţial ca transpiraţia să se evapore de pe piele pentru a răcori corpul, de aceea trebuie purtate haine prin care pielea să respire.

 

CITEȘTE ȘI: Sigur nu ştiai! Ingredientul BANAL care te scoate din situaţii de criză

 

Dacă această condiţie esenţială nu este îndeplinită, o băutură caldă va face mai mult rău decât bine, pentru că transpiraţia nu va mai putea răcori organismul.

 

 

Sursă: descopera.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ