NU VEI PUTEA CREDE! Modul UIMITOR în care americanii au decis să se apere

| 13 sep, 2014

Unul dintre cele mai controversate proiecte dezvoltate de armata americană în anii ’60 a purtat numele Horizon. S-a dorit construirea unei baze capabile să susţină viaţa şi care urma să fie amplasată pe Lună. Pentru ca acest proiect să fie dus la finalizare, guvernul american a alocat FONDURI impresionante şi cei mai importanţi oameni de ştiinţă şi-au adus aportul.

Proiectul, cu caracter ultrasecret, a fost dezvoltat în cea mai mare linişte posibilă, mai ales că a fost demarat în plin Război Rece. Fostul colonel al armatei americane, P. Corso, a descris cu lux de amănunte proiectul Horizon în cartea sa intitulată “The Day After Roswell.

Proiectul Horizon a debutat în timpul Războiul Rece, mai precis la începutul lui 1959. Costurile iniţiale s-au ridicat la circa 8,5 miliarde de dolari şi scopul a fost de a implementa o bază spaţială pe Lună. Aceasta urma să servească armatei americane ca punct de dezvoltare spaţială, dar şi în cazul în care războiul cu fosta URSS se transforma într-unul armat.

A fost vorba despre transportarea a peste 200 de tone de materiale pentru ridicarea bazei secrete, care în cele din urmă au fost trimise spre Lună la bordul a peste 100 de nave spaţiale. Transporturile au fost realizate de-a lungul timpului, pentru că americanii nu beneficiau de prea multe rachete alocate misiunii. Pe Lună au fost trimişi mai mulţi specialişti, care au asamblat structurile metalice, pentru ca într-un final să pună baza coloniei spaţiale.

Un raport emis de guvernul SUA din acea perioadă informa personalul implicat în misiunea Horizon că baza de pe Lună urma să fie folosită pentru “dezvoltarea potenţialului său economic şi militar. În caz de război pe Terra, exista posibilitatea ca numeroase arme nucleare să fie lansate de pe această bază spre locurile fierbinţi de pe planeta noastră. Mai mult de atât, specialiştii de pe Lună trebuie să studieze efectele radiaţiilor nucleare asupra vieţii extraterestre“.

Care viaţă extraterestră? Au descoperit americanii diverse forme de viaţă atunci când au pus pentru prima dată piciorul pe Lună? Nimeni nu va răspunde la aceste întrebări, dar putem să realizăm după descrierea scopului acestui proiect că numeroase descoperiri sunt ascunse şi în ziua de astăzi publicului larg sau muritorilor de rând.

În 1965, atunci când colonelul Corso a părăsit armata americană, proiectul Horizon se afla într-o stare avansată pentru că la vremea respectivă pe Lună fuseseră transportate şi montate două reactoare nucleare care alimentau cu energie cele două containere cilindrice în care exista viaţă umană. Echipajul uman aflat pe Lună putea să respire aer şi să lucreze în voie în cele două containere şi astfel că proiectul a fost dus la finalizare.

De atunci şi până în prezent nu s-a mai auzit nimic despre această colonie selenară şi nicio informaţie secretă nu a mai ajuns la urechile jurnaliştilor. Există numeroase voci care sunt de părere că baza americană de pe Lună mai funcţionează şi în ziua de astăzi, dar într-un secret mormântal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ