Nuland a remarcat, la întâlnirea cu Iohannis, progresele substanțiale înregistrate de România în combaterea corupției

| 18 ian, 17:31

Klaus Iohannis s-a întâlnit luni, la Palatul Cotroceni, cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, care a remarcat progresele "substanțiale" înregistrate de autoritățile române în lupta anticorupție, informează un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii s-a subliniat caracterul privilegiat al relațiilor bilaterale româno-americane și s-a reiterat hotărârea de a consolida în continuare, pe toate dimensiunile, Parteneriatul Strategic dintre România și SUA.

"Un alt subiect de discuție a fost cel privind eforturile României în domeniul reformei justiției și combaterii corupției, doamna Nuland remarcând progresele substanțiale înregistrate în acest sens de autoritățile române", se arată în comunicatul citat.

În cadrul discuțiilor, șeful statului a subliniat determinarea țării noastre de a-și îndeplini angajamentele de membru al NATO, mai ales pe fondul provocărilor de securitate cu care comunitatea internațională se confruntă la ora actuală. Cei doi oficiali au convenit ca România și SUA să coopereze strâns în perspectiva pregătirii summitului NATO de la Varșovia, din iulie 2016.

Cei doi oficiali au avut și un schimb de vederi pe tema evoluțiilor din vecinătatea estică a Uniunii Europene, arătându-se preocupați de situația din Republica Moldova, context în care au subliniat necesitatea continuării procesului de reformă și a parcursului european al țării.

O altă temă discutată a fost situația din Ucraina, care are un impact negativ direct asupra securității regionale.

La întâlnire au mai fost abordate subiecte privind agenda europeană, precum cele referitoare la criza refugiaților, securitatea energetică și situația din regiunea Balcanilor de Vest.

Întrevederea dintre cei doi oficiali a durat aproape o oră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ