O cană de CACAO înainte de culcare: ce beneficii are consumul acestui aliment

| 27 oct, 2014

Cacaoa şi ciocolata conţin compuşi antioxidanţi numiţi flavanoli, care contribuie la îmbunătăţirea memoriei, putând chiar să reducă riscul apariţiei demenţei, sugerează cercetări recente.

Flavanolii îmbunătăţesc fluxul sanguin într-o zonă a creierului asociată cu memoria şi îmbunătăţesc memoria persoanelor vârstnice, arată un studiu publicat în jurnalul Nature Neuroscience.

Cercetătorii au analizat acest efect la 37 de persoane cu vârsta de 50-69 de ani, care au primit, timp de 3 luni, doze slabe sau doze mari de flavanoli din cacao.

La un test de memorie realizat după 3 luni, participanţii care primiseră doze mari de flavanoli au obţinut rezultate mult mai bune decât cei care primiseră doze restrânse.

Cercetătorii de la Columbia University Medical Centre, care au realizat studiul, spun că aceasta este prima dovadă a faptului că o componentă a declinului memoriei asociat cu vârsta este cauzată de modificări la nivelul unei arii cerebrale specifice şi a faptului că această formă de declin poate fi influenţată pozitiv prin anumite schimbări alimentare.

Sursa: Mail Online

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ