O explicație simplă pentru atacurile lui Băsescu la Iohannis

| 15 oct, 2014

Conferința de ieri a președintelui a fost gândită pe acest sistem, o explicație simplă pentru atacurile lui Traian Băsescu la Klaus Iohannis fiind încercarea lui de a mușamaliza blatul dintre Elena Udrea și Iohannis.

Traian Băsescu este în campanie electorală, iar miza acestor alegeri este mult prea mare pentru a permite orice fel de greșeală din partea candidaților săi. Așa se face că atunci când Udrea și Iohannis o iau pe ulei, iar înțelegerea dintre ei devine mult prea evidentă, președintele se simte dator să iasă public și să mai arunce, parcă în glumă, câteva critici la adresa candidatului ACL, astfel încât în mintea românilor să se separe apele în ceea ce privește interesele celor două părți implicate. Conferința de ieri a președintelui a fost gândită pe acest sistem, o explicație simplă pentru atacurile lui Băsescu la Iohannis fiind încercarea lui de a mușamaliza blatul dintre Udrea și Iohannis.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PROGRAM PREZIDENŢIAL. Cum arată "România lucrului bine făcut"

Pe de altă parte, dozarea preciză a criticilor lui Traian Băsescu nu fac decât să îl ajute pe Klaus Iohannis să mai rupă voturi din zona celor 7,4 milioane de români care au votat pentru demiterea președintelui în vara lui 2012. Astfel, jocul dintre cei doi devine cât se poate de evident – Băsescu mai ține ocazional câte o conferință de presă în cadrul cărora îl atinge pe Iohannis suficient de ușor încât acesta să nu aibă probleme de imagine, dar, în același timp, să se creeze falsa impresie că sunt adversari politici, ceea ce-l ajută pe Iohannis să mai adune câteva voturi, iar, de partea cealaltă, prin speranțele împărtășite de candidatul ACL, care își dorește ca președintele să-l voteze în turul II, Iohannis menajează electoratul lui Băsescu, fapt ce face mai ușor transferul de voturi dinstre Băsescu, Udrea și PMP în bătălia decizivă de pe 16 noiembrie.

O altă dovadă a înțelegerii dintre cele două formațiuni de dreapta, ACL și PMP, ale căror Dumnezeu este însuși Băsescu, poate fi și faptul că programele prezidențiale ale candidaților Elena Udrea și Klaus Iohannis sunt copiate din cartea „Gândire strategică”, scrisă de consilierul lui Traian Băsescu, Iulian Chifu. Practic, cele două documente nu numai că exprimă aceeași viziune pentru România, dar sunt scrise de același om apropiat al președintelui. Un alt lucru care-i dă de gol pe cei doi prezidențiabili cu privire la înțelegerile subterane se referă la sincronizarea perfectă atât la nivelul temelor de atac, cât și în ceea ce privește ieșirile publice ale ficăruia. Se observă cum Udrea și Iohannis au grijă să nu fure din vizibilitatea celuilalt când este vorba de vreo acțiune importantă, precum au fost zilele lansărilor celor doi, dar ies la rampă cu atacuri pentru a-și coagula eforturile în denigrarea principalului adversar.

Citeşte şi: ELENA UDREA PROGRAM PREZIDENŢIAL. Elena Udrea a lansat programul România frumoasă

Nu mai departe este și lipsa atacurilor dintre cei doi. În afară de Băsescu care mai aruncă câteva vorbe de dojenire la adresa lui Iohannis, cei doi candidați și formațiunile din care fac parte evită să abordeze teme negative. Practic, așa cum ziceam la început, prin ieșirile sale, Băsescu nu face decât să mai acopere din întelegerea între cei doi pentru că devenise prea evidentă colaborarea dintre Iohannis și Udrea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ