O membră a partidului Monicăi Macovei îi cere lui Klaus Iohannis protecție SPP și coloană oficială. Vezi ce spune legea

| 29 oct, 19:17

O ardeleancă stabilită la București i-a adresat președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi cere să primească “coloană oficială”.  A studiat legislația și a constatat că modificările aduse Legii nr. 191/1998 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Protecție și Pază ar îndreptăți-o să primească protecție.

Mihaela Nedelcu Luncan, membră a partidului M10, deranjată de traficul din București, i-a solicitat președintelui și Consiliului Suprem de Apărare a Țării să primească protecție SPP și coloană oficială, scrie Vocea Transilvaniei.

Aceasta a postat scrisoarea sa pe pagina personală de Facebook, îndemnând românii să facă acest lucru.

Citeşte şi:  Alina Gorghiu: Nu voi solicita pază de la SPP

„Către: Consiliul Suprem de Apărare a Țării
Ref: Cerere protecție SPP și coloană oficială

Stimate domnule Președinte,

Am citit cu încântare recentele modificări aduse Legii nr. 191/1998 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Protecție și Pază.

Având în vedere că:

● traficul în București este unul de natură a-mi incomoda activitățile curente și urgente de bun cetățean;

● nu există nicio diferență legală între un președinte de partid politic parlamentar (care poate beneficia potrivit modificărilor aduse legii de protecția SPP) și un simplu cetățean.

Astfel,

● având în vedere faptul că a fost modificat art. 14 alin. (4) al Legii nr. 191/1998 astfel încât ”Cu aprobarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Serviciul de Protecţie şi Pază poate asigura protecţie unor demnitari şi foşti demnitari, alţii decât cei prevăzuţi la alin. (2), precum şi altor persoane, la cererea acestora.”

● având în vedere faptul că aceeași lege prevede că SPP ”organizează şi coordonează, pe timpul misiunilor de protecţie şi pază, activitatea tuturor forţelor participante din cadrul instituţiilor prevăzute la art. 4 alin. (1).” (adică art. 4 alin. (1) ”Pentru îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, Serviciul de Protecţie şi Pază colaborează cu Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cu celelalte ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale.”)

● având în vedere faptul că Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prevede la Art. 223 alin. (1) că ”Poliţia rutieră asigură însoţirea coloanelor oficiale cu echipaje specializate potrivit competenţei.”

și, mai ales, având în vedere prevederile art. 16 alin. (1) din Constituția României, conform căruia – ”Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări”,

vă solicit, domnule Președinte, să aprobați includerea pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT a prezentei cereri de a beneficia de protecția Serviciului de Protecție și Pază, inclusiv prin posibilitatea de a beneficia de o coloană oficială.

Cu deosebită considerație,
Mihaela LUNCAN”

Tag-uri: Klaus Iohannis, SPP
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ