O monedă de aur, veche de aproape 3000 de ani, descoperită în Bulgaria

| 09 sep, 2014

O monedă din aur veche de aproape trei milenii a fost descoperită în Bulgaria, a anunţat marţi Muzeul Naţional de Istorie de la Sofia. Experţii arheologi susţin că ar putea fi vorba despre cea mai veche monedă descoperită pe teritoriul statului bulgar, relatează agenţia BTA.

Moneda a fost găsită de un scafandru într-o zonă din partea de nord a Peninsulei Sozopol, la o adâncime de doar 1 metru. Scafandrul a dus-o la Muzeul Naţional de Istorie.

Dr. Vladimir Pencev, expertul în numismatică al muzeului, a analizat moneda ajungând la concluzia că ar putea fi cea mai veche monedă descoperită până în prezent în Bulgaria. Moneda este realizată dintr-un aliaj de aur şi argint şi a fost realizată în cea de-a doua jumătate a secolului al şaptelea î.Hr., în regatul Lidia (actuala Anatolia).

Descoperirea monedei la Sozopol nu este surprinzătoare, localitatea fiind întemeiată de locuitorii din Milet în 611 î.Hr., iar Miletul făcea parte din regatul Lidia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ