O nouă CONTRADICŢIE între BIBLIE şi realitate

| 31 mar, 2014

“Giulgiul” din Torino este o bucata de panza cu o lungime de aproximativ 4.26 m si o latime de 1 m pe suprafata careia este imprimata imaginea unui barbat. Despre aceasta imagine se crede ca ar reprezenta negativul corpului lui Isus, iar panza ar fi giulgiul in care a fost ingropat dupa crucificare. Aceasta panza este pastrata in catedrala Sf.Ioan Botezatorul din Torino, Italia.

Scepticii considera ca “giulgiul” din Torino e doar o alta relicva religioasa inventata pentru a mari numarul de turisti religiosi sau pentru a impresiona pe necredinciosi. Cea mai dura analiza a “giulgiului” este realizata de Joe Nickel in cartea “Inquest On The Shroud Of Turin”, care a fost scrisa in colaborare cu un grup de experti tehnici si stiintifici. Autorul sustine ca dovezile istorice, iconografice, patologice, fizice si chimice sustin lipsa de autenticitate a panzei. Panza e doar o pictura din secolul al XIV-lea, in niciun caz nu este o panza de acum 2000 de ani cu imaginea lui Isus pe ea.

McCrone considera ca un model masculin a fost acoperit cu vopsea si infasurat in panza pentru a crea o figura ambigua a lui Isus. Modelul este acoperit cu ocru rosu, pigment ce era des folosit in Italia Evului Mediu, ii sunt presate pe panza capul si corpul pentru a crea imaginea actuala. Vopseaua de vermilion, extrasa din sulfura de mercur, a fost improscata peste incheieturile mainii si a picioarelor, si peste corpul imaginii pentru a reprezenta sangele.

McCrone a analizat panza si a descoperit urme de elemente ce au fost folosite in doi dintre cei mai comuni pigmenti ai secolului al XIV-lea, ocru rosu si vermilion. Pentru activitatea sa, McCrone a primit Premiul Societatii Chimice Americane pentru Chimie Analitica in 2000.

Dovezi contra autenticitatii “giulgiului”:

Biblia da explicatii clare despre giulgiul lui Isus – fasii de panza pentru corp, iar capul acoperit de o bucata de panza separata – ce sunt in totala contradictie cu “giulgiul” din Torino (o singura bucata rectangulara de panza).

Tineti cont de faptul ca Isus a fost ingropat “după cum au obicei iudeii să îngroape”. Isus nu a fost singura persoana din Biblie care a murit, a fost ingropata si a inviat. Lazar a fost infasurat in fasii de panza la randul lui:

Şi mortul a ieşit cu mâinile şi picioarele legate cu fâşii de pânză şi cu faţa înfăşurată cu un ştergar. Isus le-a zis: „Dezlegaţi-l şi lăsaţi-l să meargă.” (Ioan 11:44)

- Biblia afirma ca pentru corpul si giulgiul lui Isus au fost folosite 100 de litri de mirodenii. Aceste mirodenii nu apar pe “giulgiul” din Torino.

Citeşte continuarea pe descoperă.org.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ