O noua defecţiune la reactorul 2 de la Cernavodă. Guvernul face o anchetă

| 29 mar, 11:31

Centrala nucleară de la Cernavodă funcţionează, de joi dimineaţă, cu o singură unitate şi livrează în sistemul energetic naţional doar 680 MW. Nuclearelectrica a confirmat informaţia şi a precizat că a fost vorba de disfunctionalităţi la un sistem electric, dar nu pe partea nucleară.

Este a doua problemă ce apare la centrala de la Cernavodă, iar premierul a trimis deja Corpul de Control la Nuclearelectrica, in urma problemelor de duminica.

Într-o interveţie în direct la Realitatea TV, directorul general Cosmin Ghiţă a preczat că reactorul a fost deconectat de la sistemul energetic naţional, dar nu a fost oprit. Specialiştii investighează cauza şi vor remedia defecţiunea, se mai spune în comuicat, fără a fi dat un termen în care reactorul va fi repornit, a declarat

Avaria de azi survine uneia care a avit loc chiar duminica trecută, şi care a afectat ambele grupuri ale centralei nucleare. Atunci, unitateaUnitatea 1 a CNE Cernavoda a fost oprita controlat ".Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavoda a fost determinata de aparitia unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar actionarea in conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate" a informat ulterior Nuclearelectrica.

În comunicatul de joi al NUclearelectrica se precizează că nu există nicio legătură cauzală între problemele apărute în weekend şi cele din naoptea de miercuri spre joi.

Deconectarea automata a reactorului 2 de la SEN şi lucrările de remediere a sistemului nu au impact negativ asupra personalului, populatiei si mediului inconjurator.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ