O peşteră cu lilieci protejaţi scumpeşte autostrada Lugoj-Deva

| 28 iul, 2014

AUTOSTRADA. Compania UMB Spedition care a câştigat licitaţia pentru construcţia lotului 4 din tronsonul de autostradă Lugoj-Deva cere mai mulţi bani pentru lucrare pe motiv că trebuie să facă o supratraversare a unei peşteri care este habitatul pentru două specii protejate de lilieci.

Autostrada. UMB cere mai mulţi bani şi pe motiv că soluţia tehnică iniţială nu prevedea suprapunerea peste un drum situat la halda de steril de la termocentrala Mintia Deva şi care nu poate fi relocat.

Constructorii au venit și cu soluții alternative, cum ar fi construirea unor pasaje pentru a ridica autostrada, dar acestea presupun costuri suplimentare mari. Aşa că acum aşteaptă răspuns de la CNADNR.

Solicitarea UMB vine după ce constructorul a surprins pe toată lumea cu valoarea neaşteptat de mică a contractului pentru lotul 4, 40% din costul estimat de CNADNR.

Autostrada Lugoj - Deva face parte din Coridorul IV paneuropean, care începe în Germania şi se continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând până la Istanbul.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 iul, 2014
Gabriel
titlul nu are legatura cu subiectul
In titlul se spune ceva de o pestera cu lilieci, iar in articol ni se spune ca scumpirea apare din cauza suprapunerii cu un drum care duce la halda de steril de la Mintia-Deva.
Un nou ziarist foarte bun

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ