O sută de oameni de ştiinţă au dat VERDICTUL! Sfârşitul lumii va veni! Vezi când ne vom stinge

| 11 aug, 10:01

Universul moare încetul cu încetul, arată o echipă internațională de oameni de știință, care a măsurat energia produsă de 200.000 de galaxii, descoperind că este de două ori mai redusă decât cea generată acum 2 miliarde de ani. Cercetătorii au efectuat cele mai precise măsurători de energie realizate vreodată într-o parte destul de vastă a spațiului, relatează AFP.

'De acum, Universul intră în declin, ca o bătrânețe care ar dura veșnic', a spus Simon Driver, membru al Centrului internațional de cercetări radioastronomice (ICRAR) din statul Western Australia, care a participat la proiect. 'Universul s-a prăbușit pe canapea, a tras pătura și se pregătește pentru un somn etern', a completat el.

Cercetătorii au utilizat șapte dintre cele mai puternice telescoape de pe planetă și au observat timp de opt ani galaxii pe 21 de lungimi de undă diferite, infraroșii sau ultraviolet, în cadrul studiului Gama (Galaxy ans Mass Assembly), notează Agerpres.

Studiul este rezultatul colaborării a circa o sută de oameni de știință de la peste 30 de universități australiene, europene și americane. S-a recurs îndeosebi la telescoapele spațiale ale NASA, la un telescop spațial al Agenției spațiale europene (ESA) și la telescopul anglo-australian din New South Wales. 'Am folosit cât mai multe telescoape terestre și spațiale pentru a măsura producția de energie generată de peste 200.000 de galaxii, pe lungimi de undă cât se poate de variate', a spus Simon Driver.

Citeşte şi:  Scenariu APOCALIPTIC! NASA confirmă: un asteroid va lovi Pământul în septembrie

O bună parte din energia care circulă în Univers a fost generată după Big Bang, însă o energie nouă este eliberată în mod constant în timpul fuziunii termonucleare din stele. Andrew Hopkins de la Observatorul astronomic australian afirmă că se știa deja că ritmul de formare a stelelor în Univers este în declin, însă acest studiu arată că nivelul de producere a energiei scade în mod similar pe diferite lungimi de undă, subliniază el. 'Oricare ar fi fost lungimile de undă folosite, producția de energie scade în același fel', a declarat Hopkins AFP.

Cercetătorii speră ca rezultatele obținute să ducă la o mai bună înțelegere a procesului de formare a galaxiilor. Ei vor să-și își extindă studiile pentru a obține date despre producția de energie de-a lungul întregii istorii a Universului, încheie AFP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 aug, 09:19
Grigore
Lucrezi part-time si castigi suplimentar! Posibilitatile sunt nelimitate! De acum nu vei mai avea probleme cu banii! Aici vei gasi un mediu prietenos, o echipa entuziasta si un sistem care sa-ti aduca mult doritele castiguri! Totul e sa ai calculator, conexiune la internet si circa doua ore libere pe zi! Cere acum mai multe detalii la adresa de email:[email protected]
 
13 aug, 09:54
elena
oferta de lucru
sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ