ECONOMICA.NET O treime din Marriott Bucureşti, scos din nou la vânzare

| 17 iun, 2013

A doua sesiune de licitaţii pentru vânzarea a 35% din hotelul Marriott şi o creanţă de 150 de milioane de lei asupra hotelului porneşte de la un preţ minim de 16 milioane de euro, un discount de 50% faţă de prima sesiune, scrie ECONOMICA.NET

Un pachet de 35% din hotelul de cinci stele Marriott din Bucureşti şi o creanţă de circa 35 de milioane de euro asupra companiei care îl administrează costă acum16 milioane de euro, potrivit unui anunţ al lichidatorului judiciar VF Insolvenţă SPRL, cel care organizează licitaţia pentru vânzarea activelor falimentarei ONT Carpaţi. Se vor organiza trei licitaţii, în 17, 19 şi 21 iunie, la prima fiind preţul de pornire de 16 milioane de euro. În 19 şi 21 iunie, dacă prima nu va fi un succes, preţul va mai scădea. 

Lichidatorul judiciar a mai organizat, în această săptămână, o sesiune de licitaţii pentru Marriott, la un preţ de pornire de 33 de milioane de euro, dar care s-a încheiat fără succes. În această sumă intră şi o creanţă pe care ONT Carpaţi o deţine asupra societăţii de administrare a Marriott, Societatea Companiilor Hoteliere Grand, în valoare nominală de 150 de milioane de lei(circa 35 de miloane de euro).

Preţul să fie de vină pentru că nu se vinde pachetul de acţiuni la societatea care deţine hotelul la pachet cu creanţa? 

Potrivit preşedintelui Federaţiei Patronatelor din Turism Dan Matei Agathon, „afacerea Marriott” are premisele de a fi una excelentă. "Sună foarte-foarte bine. Marriott Bucureşti este al cincilea hotel ca si capacitate al lanţului Marriott. Valorează lejer 100 de milioane de euro, dar dacă cererea nu se întâlneşte cu oferta, atunci valoarea lui e atâta cât este dispusă piaţa să ofere. Chiar voi anunţa şi la mine la patronat să vedem cine este interesat”, a precizat Agathon.

Preţul caietului de sarcini este de 5.000 de lei iar garanţia de participare este de 2 milioane de euro.
Alături de participaţia la Marriott, în aceleaşi zile se mai scoate la licitaţie şi hotelul de patru stele New Montana din Sinaia la un preţ de pornire de 9 milioane de euro .

Cel mai mare creditor al ONT Carpaţi, şi proprietar cu 93% din acţiuni, este Bank of Cyprus prin vehiculul Gosman Properties. Instituţia bancară va fi primul beneficiar din vânzarea celor două active ale ONT Carpaţi. Fosta companie de turism a statului a intrat în faliment în luna decembrie a anului trecut.

Societatea Companiilor Hoteliere Grand este deţinută în proporţie de 65% de compania austriacă de construcţii STRABAG, sub licenţă JW Marriott.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ