O vitamină garantează SUPRAVIEȚUIREA în cazul CANCERULUI PANCREATIC. Care este aceasta

| 01 oct, 2014

Frecvent diagnosticat la barbatii trecuti de 55 ani, cancerul pancreatic este un prognostic sever. Cercetatorii de la Institutul Salk din California (SUA) vor sa eficientizeze efectele chimioterapiei.

Ei au folosit un derivat sintetic al vitaminei D, numit "calcipotriol", pentru tratamentul soarecilor cu cancer pancreatic. Dupa 53 zile de tratament, 3 din 10 au trait de trei-patru ori mai mult decat cei care au urmat chimioterapia simpla.

Vitamina D nu actioneaza direct asupra tumorii, ci asupra microclimatului sau. Ronald Evans, directorul laboratorului care a efectuat studiul, apreciaza ca abilitatea unei tumori pancreatice de a comunica cu celulele vecine este cheia cresterii sale. Celulele tumorale trimit semnale care aprind de fapt acest micromediu, facand sa evolueze cancerul si blocand efectul medicamentelor din chimioterapie. Cancerul este, asadar, mai greu de tratat.

Scopul a fost acela de a face micromediul sa revina la normal. Anterior, efectul pozitiv al acestui derivat al vitaminei D si-a demonstrat eficacitatea in tratamentul cancerului de ficat. Apoi, s-a decis sa se incerce acelasi lucru si cu pancreasul. "A fost o surpriza, deoarece vitamina D s-a dovedit a fi de mai multe ori o terapie potentiala pentru cancerul pancreatic, dar nu a fost niciodata dovedita", a spus omul de stiinta, potrivit medisite.fr.

Echipa lui Ronald Evans va lansa un studiu clinic, in parteneriat cu Universitatea din Pennsylvania, pentru a testa eficienta vitaminei D ca medicament pentru pacientii cu cancer pancreatic, inainte de interventia chirurgicala.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ