MONICA MACOVEI CANDIDAT. Oamenilor lui Băsescu nu le ies din cap abordările securiste

| 25 aug, 2014

MONICA MACOVEI CANDIDAT. Monica Macovei, produsul politic al lui Traian Băsescu, rămâne în mentalitatea securistă caracteristică perioadei ante 1989. Problema este că după 25 de ani încă apar pretendenţi la funcţia supremă în stat care sunt formaţi, profesional şi politic în comunism.

Monica Macovei campanie electorală. Puterea obişnuinţei o face pe Monica Macovei să recurgă la tactici de campanie dubioase. Într-un clip de campanie lansat de Macovei săptămâna trecută, aceasta face referire la condamnarea lui Dan Voiculescu, Cătălin Voicu şi Relu Fenechiu la ani de puşcările ca şi cum ar fi un merit personal al domniei sale.

Este cel puţin ciudat că Macovei se prezintă în faţa opiniei publice şi a electoratului ca un arhitect al arestărilor şi condamnărilor corupţilor din România, din postura de politician şi europarlamentar. Să fie foarte clar: nici un om politic din România, reprezentant al Legislativului, al Executivului sau al Parlamentului European nu poate pretinde că face parte din puterea judecătorească.

Citeşte şi: Monica Macovei amenință să devină un candidat-problemă pentru dreapta

Separaţia puterilor în stat este un concept fundamental al oricărei democraţii. Constituţia României consfinţeşte independenţa justiţiei, dar se pare că aceste articole nu fac parte din vocabularul politic al Monicăi Macovei. Ce treabă are un politician cu deciziile justiţiei? Chiar dacă anumite arestări şi condamnări fac deliciul publicului, faptul că un politician, membru al unui partid, europarlamentar ales în PE încearcă să se lege de deciziile justiţiei şi să le prezinte ca şi cum sunt decizii proprii este cel puţin amoral, dacă nu anti constituţional.

Mergând pe modelul Băsescu, cel care promitea în 2004 ţepe în Piaţa Victoriei, Macovei se transformă într-o nouă piesă a sistemului şi regimului Băsescu, după ce acesta nu va mai fi la Cotroceni.

Citeşte şi: Monica Macovei: O să plec din funcţia de europarlamentar când o să devin preşedinte

Este periculos ca un candidat la preşedinţie să promită condamnări atunci când nu are la dispoziţie (sau nu ar trebui să aibă) nici un mijloc de a influenţa într-un fel sau altul deciziile judecătorilor. Acum se observă cu ochiul liber dovada ipocriziei lui Băsescu şi Macovei. În timp ce ambii propovăduiesc independenţa justiţiei, este limpede că obiectivul general este tocmai invers, controlul politic al justiţiei din România.

Săptămâna trecută, Adriana Săftoiu deconspira strategia folosită de Băsescu pentru jurnaliştii incomozi. Ameninţarea cu dosare. Cine şi-ar dori oare un preşedinte, în persoana lui Macovei care să ameninţe politicieni sau jurnalişti cu puşcăria pentru că se află într-o poziţie de putere.

Dacă Monica Macovei dă dovadă de porniri securiste din postura de europarlamentar, vă daţi seama ce ar putea face ca preşedinte?

Citeşte şi: Monica Macovei: Candidez ca independent şi mă bazez în campanie pe voluntari şi mici donaţii de la susţinători

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ