Oaşul-fantomă care sperie turiştii

| 08 apr, 2014

În apropierea capitalei taiwaneze Taipei există o staţiune turistică fantomă, pe nume San Zhi. Localitatea a început să fie construită în 1978, într-un stil futurist, cu clădiri în formă de OZN-uri, iar staţiunea era gândită ca destinaţie pentru lumea înstărită din Taipei.

O serie de accidente oribile şi inexplicabile din cursul construirii staţiunii au făcut ca aceasta să fie părăsită.

În 2008 s-a pus la punct un plan de dărâmare a clădirilor-ozn şi de reconstruire a staţiunii, dar deşi acţiunea trebuia să fie încheiată până la această oră, imaginile din satelit oferite de Google Maps ne arată că lucrurile nu s-au mişcat semnificativ.

Localnicii refuză să intre în zonă şi toată situaţia are o aură de mister. Perspectiva mai puţin fantomatică este că eşecul staţiunii San Zhi s-a datorat ruperii unor înţelegeri de afaceri, a spargerii unei bule imobiliare, a climei cam neprielnice pentru vacanţe, fiind vara prea cald şi iarna prea frig, şi a efectului neplăcut pe care îl dau locuirii "cochiliile" din fibră de sticlă în forme ciudate.

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ