Obiectivele Ministerului Muncii pentru 2016

| 21 dec, 18:49

Legea privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice se află printre prioritățile anului 2016, a declarat, luni, ministrul Muncii, Ana Costea, care a precizat că termenul de adoptare a acestei legii este noiembrie 2016, transmite Agerpres.

"Există un proiect în minister al acestei legi (a salarizării unitare n.r.). Împreună cu direcțiile de specialitate din minister, după ce vom așeza puțin pe tot ceea ce înseamnă salarizare va trebui să facem niște studii de impact. Va trebui să respectăm procedura de a revizui acel proiect, pe de o parte, să vedem care sunt lucrurile... există niște nemulțumiri și din partea sindicatelor și din partea patronatelor și atunci vom relua această procedură. Deci, noi, la 1 februarie o să avem proiectul pus la punct în minister, îl spunem procedurii consultării partenerilor sociali, pentru că am acest mecanism și legea mă obligă ca tot ceea ce înseamnă proiect de act normativ cu impact pe atribuțiile partenerilor sociali să îi consult. Voi face și o consultare interministerială. După ce realizăm consultarea cu partenerii sociali proiectul de lege urmează să fie dezbătut de societatea civilă și abia după aceea intră în dezbaterile comisiilor de specialitate la Parlament", a explicat ministrul Muncii.

La toate acestea se adaugă o restricție cu privire la adoptarea cu cel puțin șase luni înainte a unor legi care prevăd acordarea de drepturi materiale înainte de alegeri, iar ca urmare a acestei restricții Ana Costea și-a stabilit ca termen de adoptare a legii, noiembrie 2016.

Ministrul Muncii a subliniat că proiectul de lege care există în minister avea ca dată de intrare în vigoare la 1 ianuarie 2017.

În opinia șefului de la Muncă, o altă prioritate pentru 2016 va fi cea referitoare la lucrătorii migranți, iar cea de-a treia face parte din categoria reformelor instituționale. Costea a subliniat că obiectivele prioritare ale ministerului pentru 2016 au fost prezentate în cadrul unei ședințe de guvern.

Planul de acțiune al ministrului Muncii este structurat pe cinci arii de competență: măsuri active de creștere a ratei de ocupare; implementarea Strategiei Naționale privind Incluziunea Socială și Reducerea Sărăciei; măsuri în domeniul lucrătorilor migranți; măsuri legislative; reforma instituțională.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ