Octogenară, operată din greşeală la piciorul sănătos în locul celui fracturat

| 07 noi, 2014

O femeie în vârstă de 84 de ani a fost operată din greşeală la piciorul sănătos în locul celui fracturat. Greşeala medicului ortoped Radu Dragoş a fost sesizată administraţiei Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, de aparţinătorii bătrânei. Medicul a realizat greşeala şi, după două zile, a efectuat operaţia la piciorul fracturat. În prezent este cercetat de o comisie a SJU, iar starea pacientei are o evoluţie bună.

Directorul medical al SJU Baia Baia Mare, dr.Vasile Pop, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că cel mai probabil, incidentul s-a produs pe fondul oboselii medicului şi a orelor suplimentare lucrate.

' Medicul ortoped a realizat greşeala făcută, iar după două zile, pacienta a fost operată la membrul inferior stâng la care suferise o fractură. Să ştiţi că tratatele medicale admit că pe timpul unei operaţii se pot produce, incidente, complicaţi ori alte stări neprevăzute. Medicul poate intra în sala de operaţii după garda de noapte, poate să fie un program aglomerat, multe cazuri, solicitări la care trebuie să intervină. Niciun medic nu poate spune că intră în sala de operaţii fără nicio grijă' a spus Vasile Pop.

Acesta a mai afirmat că starea de sănătate a octogenarei evoluează pozitiv. Totodată, el a precizat că medicul şi personalul care a participat la intervenţia chirurgicală sunt audiaţi într-o comisie a SJU Baia Mare.

' Pacienta evoluează pozitiv după ce de-a doua intervenţie chirurgicală, iar conducerea spitalului audiază în cadrul unei comisii interne de etică întreg corpul medical care a participat la intervenţie', a precizat Vasile Pop.

Directorul medical al SJU Baia Mare a spus că acesta e primul caz de intervenţie chirurgicală eronată în cazul medicului ortoped.

Tag-uri: baia mare, malpraxis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ