Iohannis mesaj către Băsescu – stați liniștit, l-am păcălit pe Antonescu

| 24 sep, 2014

Klaus Iohannis candidat. Observăm cum, în ultima perioadă, prezidențiabilul ACL nu mai pierde nicio ocazie să clarifice faptul că Antonescu a devenit deja istorie pentru el.

Klaus Iohannis Crin Antonescu. Cum și-a făcut un obicei din a participa la emisiuni televizate la fiecare început de săptămână și cum ziua de ieri nu a făcut excepție de la regulă, Klaus Iohannis a profitat de ocazie să reitereze faptul că între el și fostul președinte al PNL nu mai există niciun fel de relație. ”Cu domnul Antonescu relația este ușor mai distantă decât a fost acum câteva luni. Cu alți foști președinți relația este în curs de răcire, dacă nu chiar inexistentă”, a declarat Iohannis.

Afirmațiile edilului vin în contextul în care între cei doi liberali există de ceva timp un schimb de declarații publice care nu te duc neapărat cu gândul la o amiciție. În încercarea de a se impune în cadrul PNL și în fața liberalilor, care nu pot șterge cu buretele faptul că Antonescu i-a condus timp de cinci ani, de a se distanța de imaginea celui care l-a făcut vizibil la nivelul politicii centrale, Iohannis explică cu fiecare ocazie că nu mai are nimic de împărțit, pe care nici nu l-ar susține în eventualitatea în care acesta s-ar gândi să candideze pentru funcția de președinte al liberalilor în cazul în care el ar ajunge la Cotroceni. La popul opus, Antonescu reiterează la fiecare ieșire publică că nu se va implica în campania lui Iohannis și nici nu-i va oferi acestuia ajutorul său. Primul care de câștigat de pe urma modului în care a evoluat relația dintre Antonescu și Iohannis este, fără îndoială, Băsescu, celui care prezidențiabilul ACL i-a trimis, luni, un mesaj cât se poate de clar, respectiv stați liniștit, l-am păcălit pe Antonescu.

Citeşte şi: De ce îl vrea Băsescu pe Iohannis

Crin Antonescu PNL. Cuțitele au început să se ascută în PNL cu mult înainte ca Antonescu să renunțe la șefia partidului și la candidatura la președinție, șirul evenimentelor mergând chiar până în perioada în care USL încă mai trăia, iar Antonescu urma să devină președintele României, susținut de cea mai mare construcție postdecembristă a României. Astfel, gândind retrospectiv, Iohannis devine blestemul lui Crin și cel căruia fostul președinte liberal îi datorează sfârșitul carierei sale politice, neamțul fiind motivul pentru care Antonescu a rupt USL și a renunțat, aproape de tot, la partidul pe care l-a condus vreme de cinci ani.

Câștigătorii? Iohannis și Băsescu, cel dintâi pentru că are șansa să joace la masa celor mari, iar cel din urmă pentru că are un candidat cu șanse la Cotroceni, prin intermediul căruia își poate atinge obiectivele de pe agenda personală. Pierzătorul acestui triunghi este fără îndoială Antonescu, care păcălit de neamțul pe care l-a promovat fără reținere, se vede acum aruncat într-un colț de umbră al politicii autohtone.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 sep, 2014
Mirela Palada
Adrian Sobaru, angajatul TVR care s-a aruncat de la balconul Parlamentului in decembrie 2010, a fost retinut de politisti dupa ce a intrat miercuri cu autoturismul personal in gardul Guvernului. Potrivit imaginilor de la locul accidentului difuzate de televiziunile de stiri, Sobaru nu a fost ranit grav.

Adrian Sobaru a fost transformat in 2010 de Antena 3 intr-un erou al luptei anti-Basescu, alaturi de invatatoarea Cristiana Anghel, care a intrat in greva foamei. Anghel este acum parlamentar.

Imediat dupa aparitia stirii, Radu Tudor a indemnat la Antena 3 la calm si a spus ca "nu trebuie facut mult scandal cu acest om care are nevoie de ajutor".
Reamintim ca in 2010 Antena 3 a facut zeci de emisiuni in care Adrian Sobaru era folosit ca exponent al luptei anti-Basescu.
24 sep, 2014
gen.major Dogaru
”Românii nu au ajuns în stadiul în care să-şi voteze preşedinte un om care a fugit de armată. Ponta a fugit zece ani de armată. Îl căutau să-l ia în armată şi el era prin gară pe la Paris, iar neamţul a făcut planton şi de gardă şi a jurat credinţă sub drapelul nostru în timp ce marele român care face marea Unire fugea de armată”, a spus Cezar Preda.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ