Olguţa Vasilescu: Băsescu trebuie să aleagă dacă vrea să fie prieten cu SUA sau cu Viktor Orban

| 03 oct, 2014

Preşedintele Traian Băsescu trebuie să aleagă dacă vrea să fie prieten cu SUA şi UE sau cu premierul Ungariei Viktor Orban, a declarat vicepreşedinte PSD Olguţa Vasilescu.

'Când vorbim despre derapaje antidemocratice, prietenul lui Traian Băsescu, Viktor Orban de la Budapesta, a fost şi este primul şi singurul de pe listă! Toată lumea occidentală ştie că Orban a făcut tot ce a vrut în ţara sa, a ignorat şi continuă să nesocotească toate semnalele pe care le-a primit de la state membre UE, dar şi dinspre SUA. Ca să nu ne mai ascundem după plop, prietenul lui Traian Băsescu nu a fost criticat doar de Victoria Nuland, ci chiar de preşedintele SUA, Barack Obama, şi lăudat şi stimulat chiar şi financiar de către Vladimir Putin', a spus Olguţa Vasilescu, într-o declaraţie remisă, vineri, AGERPRES.

Potrivit acesteia, linia de interpretare pe care unii 'aşa-zişi analişti' au adoptat-o cu privire la declaraţiile Victoriei Nuland sunt profund nedrepte faţă de România. 

'Şi nu doar că sunt incorecte, dar sunt de-a dreptul scandaloase, în contextul în care este evident că subsecretarul de stat american s-a referit la Viktor Orban, premierul pro-rus al Ungariei. (...) Ţinând cont de toate aceste detalii, extrem de importante, consider că preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar trebui să aleagă foarte rapid cu cine vrea să fie prieten, cu SUA şi UE sau cu pro-rusul şi apostolul lui Putin în Europa, Viktor Orban', a mai afirmat vicepreşedintele PSD.

De asemenea, Olguţa Vasilescu a mai arătat că 'tentativele unora din media românească de a-l amesteca pe Victor Ponta în acest subiect sunt penibile'. 

'Ei nu ţin cont că Victoria Nuland a vorbit cu Victor Ponta la New York, dar şi că Victor Ponta este în acest moment unul dintre cei mai vocali susţinători ai integralităţii teritoriale în Ucraina şi Republica Moldova. De partea cealaltă, pe prietenul lui Traian Băsescu, pe agentul autonom Viktor Orban îl auzim constant vorbind despre autodeterminarea maghiarilor din România, ba chiar că se luptă pentru drepturile minorităţilor din Ucraina! Americanii şi europenii ştiu cine este pionul otrăvit de la masa europeană, transmiţându-i constant semnale', a explicat Olguţa Vasilescu.

Potrivit presei, Nuland a afirmat, într-un discurs susţinut la Washington în cadrul CEPA (Central Europe Strategy Forum), că în Europa Centrală ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii sunt îngrijorătoare. 'La fel cum lucrăm împreună pentru a apăra valorile noastre la nivel extern, trebuie să le fortificăm şi la nivel intern. În Europa Centrală de astăzi, aş spune că ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii sunt la fel de îngrijorătoare'', a spus oficialul american.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 oct, 2014
aurel
LOCURI DE MUNCA ABSOLUT SERIOASE!
LOCURI DE MUNCA ABSOLUT SERIOASE!
Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti!
Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi ca operator online, si castigati 300 $ lunar! Daca doriti detalii ,trimiteti textul "INFO" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ