Omar Hayssam îl contrazice pe consilierul lui Iohannis. Scenariu sumbru despre imigranţi

| 02 sep, 09:09

Sirianul Omar Hayssam, condamnat la închisoare pentru terorism în dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak, îl contrazice pe Leonard Orban, consilierul pe politici europene al lui Klaus Iohannis.

Omar Hayssam susţine că ţara noastră se va confrunta cu un val mult mai mare de migranţi şi propune un scenariu pentru gestionarea situaţiei.


"Nu vreau sa contrazic un oficial al Statului Român numai de dragul de a mă băga în seamă… dar, sunt totuși un om alfabetizat, cu foarte mult timp la dispoziție si cu un minim acces la informație… Lucrurile sunt mult mai serioase, problemele mult mai grave și sarcina rezolvării lor mult mai delicată decât apare in percepția și mesajul unor inalți demnitari din patria noastra. Considerând fluxul de migranți din țări precum Serbia si Ungaria, în opinia mea, România se va confrunta cu un val de refugiați de peste 3000 de persoane pe zi,în urmatoarele șase luni. Evenimentele din Orientul mai mult sau mai puțin apropiat și situatia dintr-o suma de spații vecine celui European implică o panică acută în rândul populației și mișcări spectaculoase a mari mase de oameni. Europa Occidentală se va preocupa de administrarea crizei refugiaților în parametri existenți și va șoma țări de graniță ale Uniunii, ca România, sa-și asume excedentul de migranți pe speze proprii. (...) Principala cheltuială va consta în hrana azilanților din centre și tabere. Din câte stiu, Ministerul Agriculturii nu are resurse bugetate pentru asemenea cheltuieli și nu cred că va avea cum să le creeze, legal. (...)", scrie Omar Hayssam, pe pagina sa de Facebook.

Consilierul prezidenţial Leonard Orban a anunţat marţi că România va găzdui, începând cu luna noiembrie, 1700 de imigranţi, în şase centre de găzduire.

Citeşte şi: Leonard Orban: Primii refugiați vor ajunge în România în noiembrie

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 sep, 10:20
Daciada Tonta
minunata informatie..
un puscarias pentru terorism il contrazice pe un consilier..
si asta a atras atentia slugilor lui Sultanescu
normal ,puscariasul a fost membru PSD
si Robert Ziaristul lui Peste-Prajit,mai scrie un articol ,platit in final de Sebastian Ghita
vai Coana Mita,va iubesc...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ