Omul care a ştiut că petrolul va ajunge la 30 de dolari barilul

| 13 ian, 23:54

Acum peste un an, pe când petrolul era deja destabilizat si se situa în jurul valorii de 66 de dolari barilul, un magnat din domeniul petrolului a lansat un avertisment potrivit căruia cotaţiile ţiţeiului vor ajunge la 30 de dolari barilul. Previziunea lui s-a împlinit în aceste zile. Mai mult, petrolul a coborât marţi la 29 de dolari barilul.

Mai mult de 50 la sută. Cu atat considera la începutul lunii decembrie 2014 miliardarul canadian Murray Edwards, presedintele lui Canadian Natural Resources, că va scădea preţul petrolului de la cota de la acea vreme.

Vorbind pentru publicaţia de business canadiană Financial Post, Edwards spunea că preţul petrolului ar putea ajunge spre 30-40 de dolari barilul. "A mai ajuns la 35 de dolari barilul in 2008 pentru o scurta perioada de timp", preciza el acum peste un an.

"Într-o anumita perioada pot exista fluctuaţii atunci cand preţurile variază sub o cotă preconizată" spunea Murray Edwards. El preciza însă că dacă pretul petrolului ajunge la 30 sau 40 de dolari pe baril, acest lucru ar trebuie sa se producă pentru o foarte scurtă perioadă de timp.

"O bună temă de discuţie este unde se stabilizează preţul. Dacă este vorba despre zona 70-75 de dolari, aceasta nu este chiar rea pentru un echilibru al preţului, o perioada de timp in care se va crea o balanţă între cerere şi ofertă", spunea atunci magnatul canadian.
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ