Omul care locuieşte într-o femeie imensă de beton

| 12 mai, 2014

În 1987, sculptorul Armando Garcia le-a propus oficialilor din Tijuana să marcheze centenarul orașului construind o femeie dezbrăcată de mari dimensiuni în mijlocul localității. Autoritățile au refuzat oferta dar sculptorul nu a renunțat la ideea lui.

 

El a găsit un loc în propriul cartier, Colonia Aeropuerto, și a început să-și construiască acolo clădirea în formă de femeie dezbrăcată în care urma să locuiască. El a avut în cap o fostă iubită ca model pentru formele femeii-casă.

În 1991 clădirea era gata, femeia ridicându-se pe cinci etaje, fiind mai înaltă decât orice construcție din cartierul adiacent aeroportului. El a numit-o “Tijuana III Millennium”, dar localnicii i-au zis “La Mona” sau “păpușa”.

Garcia și soția lui au locuit împreună în casa-femeie ani de zile, dormitorul lor fiind în sânii femeii, biroul – în cap, bucătăria – în burtă, iar baia – bineînțeles, în posteriorul ei. El s-a mutat, recent, într-o altă casă-femeie construită de el în Puerto Nuevo pe care a numit-o La Sirena. În 2012 a deschis un restaurant franțuzesc în stomacul ei.

Sculptorul mai are și alte planuri ambițioase, printre care să alinieze pe granița dintre America și Mexic amazoane imense, dezbrăcate, scrie totb.ro.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ