OMV Petrom a plătit cu 225 milioane de lei mai mult la buget, în primul semestru

| 11 aug, 17:07

OMV Petrom a plătit cu 225 milioane de lei mai mult la buget, după reducerea accizelor și scăderea TVA, cu un punct procentual de la începutul anului, a declarat, joi, Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

"Ceea ce am arătat azi e că în contextul în care accizele au scăzut cu 180 de milioane de lei în această perioadă, rata la TVA a scăzut cu 1%, rezultatul nostru nostru către buget a fost mai mare cu 225 milioane (de lei — n. r.). Reducerea din plățile cu accize a fost supracompensată de creșterea taxei pe profit. Am plătit 170 milioane lei mai mult profit la bugetul de stat pentru că am avut rezultate mai bune, cerere mai mare. Am crescut cu TVA, pentru că am făcut mai multe vânzări, iar asta a fost 160 milioane lei", a spus Gheorghe, într-o conferință de presă.

Ea a precizat că statul a beneficiat și de 170 de milioane de lei din dividende.

"Am putut să luăm decizia să plătim dividende în acest an, iar statul a beneficiat de 170 milioane lei dividende de la compania noastră. Per total, contribuția noastră la bugetul de stat fost cu 225 de milioane de lei mai mult", a subliniat oficialul OMV Petrom.

Mariana Gheorghe nu a dat informații cu privire la efectul creșterii accizelor, măsură propusă de Ministerul Finanțelor Publice, și efectul în prețul final la carburanți.

"Deciziile sunt comerciale, nu se poate discuta despre opțiunea comercială de prețuri a unei companii într-o piață concurențială. (...) 35-40% din prețul final este cotația internațională, taxarea este de 50% din prețul final și procentul pe care noi îl controlăm sunt cheltuieli cu logistica, distribuție, componenta de profitabilitate, de 10-15% din prețul final", a precizat ea.

Tag-uri: OMV, OMV Petrom, PLATA TVA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ