OMV Petrom: Centrala electrică Brazi este disponibilă la 100% din capacitate

| 14 noi, 12:37

Centrala electrică Brazi, deținută de OMV Petrom, este disponibilă în prezent la 100% din capacitatea de 860 de MW, se arată într-un anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Astfel, luni, începând cu ora 17:00, cel de-al doilea grup generator a devenit disponibil, după înlocuirea transformatorului avariat.

"Centrala de la Brazi, la capacitate maximă, poate acoperi până la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României. Reamintim că, începând cu sfârșitul lunii septembrie 2016, OMV Petrom s-a confruntat cu avarii la două transformatoare. În perioada octombrie 2016-aprilie 2017, centrala a funcționat la 50% din capacitate, iar în perioada aprilie-iunie 2017 a fost complet indisponibilă", menționează sursa citată.

La începutul lunii iulie anul acesta, a fost înlocuit unul dintre transformatoare, iar de atunci centrala a funcționat la 50% din capacitate.

Centrala Brazi este cel mai mare proiect privat de investiții greenfield din sectorul energetic din România, fiind pusă în funcțiune în 2012, cu investiții de 530 de milioane de euro.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ