OMV Petrom estimează un profit net mai mic în 2014

| 27 mar, 2014

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie din România, a bugetat pentru actest an un profit net de 3,936 miliarde lei, cu 18,66% mai redus faţă de câştigul record înregistrat anul precedent, de 4,839 miliarde lei (1,09 miliarde lei).

Vânzările sunt estimate la 17,41 miliarde lei, cu 3,7% sub cele obţinute anul trecut, de 18,087 miliarde lei (4,09 miliarde euro).

Compania a planificat o oprire şi revizie generală de 30 de zile la rafinăria Petrobrazi, începând cu sfârşitul lunii mai.

Compania a programat pentru acest an investiţii de peste 1 miliard deeuro, din care circa 85% pentru proiectele din domeniul explorării şi producţiei. Sumele alocate anul trecut pentru investiţii de compania controlată de grupul austriac OMV au totalizat 1,2 miliarde euro.

OMV Petrom este cea mai mare companie românească listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu o capitalizare de 24,63 miliarde lei (5,51 miliarde euro), calculată la ultimul preţ de joi, de 0,4349 lei/acţiune.

OMV deţine 51,01% din acţiunile Petrom, în timp ce statul român are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. În acţionariat se regăseşte şi Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 19%, iar restul titlurilor sunt în portofoliile altor acţionari.

Tag-uri: Petrom, profit petrom
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ