Operatoarea Băsescu face unirea cu Republica Moldova prin telefon

| 18 apr, 2014

„Dacă vreodată veţi avea probleme în parcursul către UE, (...), sunaţi la Bucureşti, şi spuneţi «Vrem să ne unim» şi se va întâmpla. Dar asta trebuie să o vrea cetăţenii Republicii Moldova, pentru că în România, sentimentul pro-unionist este în jur de 80%”.

"Ați sunat la linia populistă ”Traian Băsescu”! Pentru povești fierbinți despre unirea cu Moldova, apăsați tasta 1. Dacă doriți alte vrăjeli patriotice despre cum o să-mi iau eu cetățenia moldovenească, apăsați tasta 2..”. Cam așa ar suna, în prezent mizanscena dezamăgitoare în care președintele jonglează cuvintele, expediază problema unionistă și își bate joc de toți aceia care, măcar pentru o clipă, au sperat că idealurile naționale nu vor fi scoase de la naftalină doar așa, cu ocazia și din interesul alegerilor de anul acesta.

Într-un interviu pentru Unimedia, Traian Băsescu a rezolvat-o rapid și fără fasoane, ca un comis voiajor preocupat să-și spună poezia și să-ți pună marfa în brațe, rapid, până nu te răzgândești și nu-i trântești ușa în nas. Iată cum sună, mai nou,unirea cu Moldova, pentru ”patriotul” Băsescu:

„Dacă vreodată veţi avea probleme în parcursul către UE, (...), sunaţi la Bucureşti, şi spuneţi «Vrem să ne unim» şi se va întâmpla. Dar asta trebuie să o vrea cetăţenii Republicii Moldova, pentru că în România, sentimentul pro-unionist este în jur de 80%”.

Acesta este nivelul patetic la gândirii celui care a încercat să exploateze în scopuri personale, politicianiste, filonul naționalist și care acum îl abandonează fără jenă, la modul miștocar, după ce nu i-au ieșit socotelile așa cum voia. Ce fel de mesaj lipsit de noimă, rasolit în contra oricărui bun-simț este acesta și ce om în toate mințile își permite să declare așa ceva public, în contextul crizei din Regiune? Decât un asemenea discurs batjocoritor, Băsescu făcea de o mie de ori mai bine dacă tăcea. La nivelul mental și la lipsa totală de pregătire și obraz de care a dat dovadă în această chestiune delicată, Băsescu ar merita o replică pe măsură, de exemplu din partea lui Putin.

Președintele Federației ruse nu ne este simpatic și în mod clar reprezintă o amenințare în prezent pentru națiunea română, dar la ce divagații absurde emite președintele român, Putin ar avea tot dreptul să-i spună lui Băsescu că, dacă România se unește cu Moldova prin telefon, atunci de ce să nu se unească Transnistria cu Rusia prin referendum, ca și Crimeea...

Nivelul de nimic la care discută Traian Băsescu această problemă este evident și scandalos. Orice ar fi, trebuie să rămânem responsabili și întregi la minte. Mai ales dacă ne dorim unirea, nu o vom arunca în derizoriu și nu o compromitem prin jocuri politice sau electorale! Din păcate, pentru Traian Băsescu unirea cu Moldova pare un simplu joc de păcănele sau, în orice caz, ceva lejer, care se rezolvă prin telefon...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ