Opoziția o mitraliză pe Pintea: Știa de patru luni despre colapsul sistemului informatic de la CNAS

| 23 iul, 11:30

Colapsul sistemului care gestionează cardurile de sănătate nu este o surpriză. „Disfucţionalităţile severe" au fost semnalate şi de parlamentarii. Aleşii din Opoziţie i-au cerut de luni de zile ministrului Sănătăţii să ia măsuri. Asta arată interpelările semnate de parlamentări care au ajuns pe masa Sorinei Pintea.

Parlamentarii au atras atenţia de luni bune că sistemul cardului de sănătate nu funcţionează corespunzător. În interpelările pe care le-au adresat Sorinei Pintea au cerut explicaţii şi au somat Ministerul Sănătăţii să remedieze situaţia.

Deputatul PNL Cătălin Predoiu este unul dintre aleşii care au semnalat neregulile sistemului informatic şi dificultăţile cu care se confruntă atât medicii, cât şi pacienţii. Încă de luna trecută, Catălin Predoiu atragea atenţia Ministerului Sănătăţii că sunt zile întregi în care sistemul nu funcţionează. Predoiu îi cerea Sorinei Pintea să precizeze care sunt măsurile care au fost luate pentru îmbunătăţirea Platformei informatice a asigurărilor medicale.

Ministerul Sănătăţii i-a răspuns lui Cătălin Predoiu. Răspunsul însă nu a fost cel dorit. Ministerul a pasat mingea în terenul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este cea care trebuie să dea explicaţii, se arată în răspunul primit de deputatul liberal.

Un alt deputat care a reclamat disfuncţionalităţi majore ale sistemului este liberalul Dănuţ Bica. Dănuţ Bica reclama că au fost perioade  în care sistemul informatic nu a funcţionat online mai mult de 2-3 ore într-o săptămână. Liberalul îi cerea ministrului să precizeze care sunt cauzele disfuncţionalităţilor şi de ce nu s-a făcut reconfigurarea sistemului pe cheltuiala operatorului ec care l-a realizat.

Nemulţumiri a avut şi deputatul PMP Petru Movilă. Încă din luna martie, Petru Movilă cerea explicatii pt disfuncţionalităţile sistemului informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Lui Petru Movilă, ministrul Sănătății   i-a transmis că la nivelul Casei de Asigurări de Sănătate există " o permamentă preocupare pt optimizarea utilizării cardului naţ de sănătate. Ministerul transmitea ca a întărit capacitatea de lucru a personalului propriu CNAS in acest domeniu şi s-au făcut demersuri pentru contractarea de servicii de asistenţă tehnică cu acţiuni preventive.

Patru luni mai târziu, vedem însă că sistemul informatic trece prin cea mai gravă avarie de la darea sa în folosinţă.

Tag-uri: cnas, Pintea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ