Oprea: Unitatea de Integrare a Forţelor NATO, dovadă că suntem un membru responsabil al Alianţei

| 02 iul, 16:24

Înfiinţarea Unităţii de Integrare a Forţelor NATO pe teritoriul României reprezintă un pas important în direcţia consolidării cooperării cu forţele aliate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi o dovadă în plus a faptului că ţara noastră îşi exercită cu responsabilitate calitatea de membru al acestei structuri, a declarat joi premierul interimar Gabriel Oprea, potrivit Agerpres.

''Prin înfiinţarea Unităţii de Integrare a Forţelor NATO facem un nou pas important în direcţia consolidării cooperării cu forţele aliate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. Această Unitate reprezintă o dovadă în plus a faptului că România îşi exercită cu responsabilitate calitatea de membru al Alianţei, având un rol esenţial în dezvoltarea sistemului de apărare şi întărirea capacităţii de reacţie. Am convingerea că înfiinţarea acestei Unităţi pe teritoriul României este fundamentată şi de faptul că ţara noastră a dovedit că este un aliat de încredere, capabil să facă faţă cu profesionalism tuturor misiunilor încredinţate în cadrul NATO. În cei 11 ani de parteneriat, ţara noastră a dobândit expertiza necesară pentru a reprezenta un pilon cert de securitate regională'', a spus Oprea, la sediul Unităţii pentru Integrarea Forţelor NATO.

El a subliniat faptul că ţara noastră trebuie să demonstreze că are capacitatea operaţională de a acţiona integrat şi coordonat cu partenerii săi şi că NATO reprezintă ''garanţia faptului că niciun aliat nu rămâne singur în faţa ameninţărilor''.

''În contextul geopolitic şi geostrategic actual trebuie să arătăm, mai mult ca oricând, că avem capacitatea operaţională de a acţiona integrat şi coordonat cu partenerii noştri. Având un concept strategic bine definit, NATO reprezintă garanţia faptului că niciun aliat nu rămâne singur în faţa ameninţărilor. România demonstrează permanent, de când a devenit stat membru NATO, că nu este doar un beneficiar, ci şi un furnizor credibil de securitate în cadrul Alianţei. Statul român respectă pe deplin înţelegerile prevăzute în tratatele internaţionale în scopul realizării acordului de apărare colectivă'', a arătat premierul interimar.

Totodată, el a reiterat angajamentul Guvernului de a rămâne un ''partener'' demn şi de încredere în NATO.

''Prin demnităţile publice pe care le deţin în statul român, dar şi ca militar, am sprijinit şi voi continua să sprijin, cu toată responsabilitatea, modernizarea Armatei Române, inclusiv prin semnarea Acordului Politic Naţional privind creşterea finanţării apărării, dar şi prin acordarea unor drepturi cuvenite militarilor, similare colegilor lor din statele partenere. Reiterez încă o dată angajamentul Guvernului României de a rămâne un partener demn şi de încredere în cadrul NATO'', a mai spus Gabriel Oprea.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ