Oprescu: După UEFA 2012 ajungem să găzduim şi o parte dintr-o finală de campionat european

| 19 sep, 2014

Capitala va fi pregătită pentru a găzdui meciuri de la Campionatul european de fotbal din 2020, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, edilul general Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a dat asigurări că sunt suficiente locuri de parcare pe Arena Naţională. "Oficialii UEFA au spus de la bun început că ar fi bine să existe un sfert din numărul de locuri care sunt pe stadion, nu ştiu dacă vom atinge noi sfertul, dar probabil că odată cu construcţia Sălii Polivalente ne ducem către o altă parcare de încă 1.500 de locuri. Eu sper să satisfacem zona de parcare în aşa fel încât să nu deranjăm prea mult bucureştenii', a menţionat Oprescu.

Potrivit lui, Bucureştiul a demonstrat că poate fi o gazdă bună în 2012, când a găzduit finala UEFA Europa League.

"Am promis că vom edifica şi alte facilităţi sportive în zonă până când întreg complexul Lia Manoliu va fi reabilitat. După cum ştiţi, suntem pregătiţi deja pentru lucrările la noua sală polivalentă şi la patinoar, iar academia de tenis este aproape gata! Toate acestea deschid drumul Bucureştiului spre o categorie nouă de evenimente. După UEFA 2012 ajungem să găzduim şi o parte dintr-o finală de campionat european. Acest lucru înseamnă că suntem deja bine reprezentaţi în calendarul manifestărilor sportive de interes major şi că începem să ocupăm o poziţie consacrată în acest domeniu', a menţionat Oprescu, anterior, într-o postare pe Facebook.

Capitala a fost inclusă printre cele 13 oraşe care vor găzdui meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din anul 2020, a anunţat vineri Uniunea Europeană de Fotbal.

Arena Naţională din Bucureşti, cu o capacitate de 55.600 locuri, urmează să găzduiască în total patru meciuri: trei din faza grupelor EURO 2020 şi unul din optimile de finală ale competiţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ