ORA de IARNĂ. La NOAPTE schimbăm ora: Cum se dă CORECT ceasul

| 24 oct, 16:04

Trecerea la ora de iarnă se face în ultima duminică din luna octombrie. Ora 4.00 devine ora 3.00. Astfel, duminică, 25 octombrie, ziua va avea 25 de ore, adică vom dormi cu o oră mai mult.

Convenţia Comisiei Economice Europene a ONU de trecere la ora de iarnă a fost adoptată din motive economice, pentru consumul raţional al energiei electrice.

Medicii spun că schimbarea orei în cazul unor persoane poate duce la tulburarea bioritmului, iar ca efect apare oboseala şi nervozitatea. Organismul are nevoie de cel puţin o lună pentru a se adapta. Mai ales în primele 15 zile sunt recomandate unele activităţi care ar sustrage atenţia de la schimbarea orei de culcare-trezire. Persoanele cu sensibilitate sporită trebuie să evite suprasolicitarea, să nu consume băuturi alcoolice şi să nu facă abuz de mâncare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 dec, 18:10
OffedRabe
why bumex instead of lasix
does lasix lower blood pressure Purpose The PACS 01 trial compared six cycles of fluorouracil, epirubicin, and cyclophosphamide FEC with a sequential regimen of three cycles of FEC followed by three cycles of docetaxel FEC D as adjuvant treatment for women with node positive early breast cancer

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ