Ora de vară a fost eliminată. Decizia a fost luată de Parlamentul European cu majoritate de voturi

| 13 feb, 13:39

Ora de vara a fost eliminata după o decizie a Parlamentului European. Astfel, anul nu va mai fi împărţit în ora de iarnă şi ora de vară.

 

Drept urmare, de luna viitoare nu vom mai fi obligaţi să dăm ceasurile cu o oră înainte.

Totul a început la sfârşitul anului trecut, atunci când Lituania a cerut Uniunii Europene să renunţe la ora de vară.

Motivul invocat a fost acela că schimbarea de două ori pe an a ceasurilor îi pune în dificultate pe oameni, iar majoritatea consideră enervant acest lucru.

Ora de vara, eliminată în toate ţările din Europa

Ideea trecerii la ora de vara i-a aparţinut omului de ştiinţă Benjamin Franklin şi a fost propusă în secolul al XVIII-lea.

Ideea orei de vară a apărut ca o necesitate de război.

Germania și Austro-Ungaria au fost primele țări care au adoptat acest sistem în 1916. Scopul a fost economisirea rezervelor de cărbune necesare producției de război.

România a adoptat pentru prima dată ora de vară în 1917. Asta până în 1943, când practica a fost suspendată.

Statele Uniunii Europene au început să adopte ora de vară începând cu 1970 pentru a economi energie după primul șoc petrolier.

În România, ora de vară a fost reintrodusă în 1979. Atunci s-a stabilit ca în ultima duminică din martie, românii să-și dea ceasurile cu o oră înainte.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ