ORA la care adormi indică cât de DEŞTEPT eşti. Cum sunt persoanele care se culcă înainte de 00:00

| 15 iun, 18:43

Ora la care te bagi la somn sau cea la care te trezesti dimineata poate spune multe despre nivelul de inteligenta al fiecaruia. Potrivit cercetatorilor, persoanele inteligente se culca mai tarziu, indiferent de perioada saptamanii.

In epoca primitiva, oamenii mergeau la culcare cand apunea soarele si se trezeau cand rasarea. Cercetatorii sustin ca persoanele cu o inteligenta obisnuita urmeaza acest tipar, in timp ce intelectualii vor sa isi defineasca propriul model. Este o sfidare inconstienta, care vine din refuzul de a accepta ideea masei, explica Satoshi Kanazawa, un psiholog de la Scoala de Stiinte Economice si Politice din Londra, intr-un studiu publicat in revista „Study Magazine”.

Potrivit acestuia, oamenii cu un IQ mare se culca tarziu si se trezesc tarziu. El a facut si o analiza in functie de ora la care se culca fiecare persoana.

Oameni marginiti – IQ mai mic de 75 – adorm, in timpul saptamanii, la 23:41 si se trezeste la 7:20, iar in weekend, se culca la 00:35 si se trezesc la 10:09.

Citeşte şi: ACUM NU mai există ÎNTOARCERE! Doar trei zone vor supravieţui ASTEROIDULUI care va transforma PĂMÂNTUL în praf şi pulbere! IATĂ care sunt

Oameni normali – IQ intre 90 si 110 – adorm, in timpul saptamanii, la 00:10 si se trezesc la 7:32, iar in weekend, la 1:12 si se trezesc la 10:14.

Oameni foare inteligenti – IQ peste 125 – adorm, in timpul saptamanii, la 00:29 si se trezesc la 7:52, iar in weeknd, la 1:44 si se trezesc la 11:07.

A sta treaz pana tarziu este un act de rebeliune, spun psihologii, argumentand ca oamenii, in general, dorm noaptea si lucreaza ziua de cateva milenii, iar cei care sfideaza tendinta dobandesc si adopta valori noi, evoluate. Persoanele care adorm mai tarziu au mai multe sanse de a deveni lideri, de a explora teritorii necunoscute si de a face descoperiri importante.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

28 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 noi, 01:41
Marioara
Jale
Asemenea prostii nu am mai citit demult! Voi astia care scrieti asemenea prostii chiar nu va ganditi ca cei care isi aloca 2-3 minute sa citeasca isi pierd timpul?
Chiar sa fii treaz si la ora 1;42 si 7;12, cat sa aiba oare IQ-ul autorul?
21 iul, 17:00
Mihai
Exact,oamenii care nu traiesc dupa tipare sunt mai inteligenti. Cum majoritatea isi duc viata dupa cum zic ei..organizat,se vor simti jigniti ori neindreptatiti citind acest articol pe care il imbratisez.:)
18 iul, 10:19
Poporul lu' Inghite tot ce zboara
Tara are nevoie de pro...
Voi culcati-va cat mai tarziu, chiar straduiti-va sa nu dormiti decat 2 ore pe noapte si poate ajungeti chiar la performanta sa numai dormiti deloc, ca sa dati bine in poza cu iq-ul, ca, tara are nevoie de robo-zombi care sa execute, nu sa gandeasca, ca, de gandit gandesc smecherii pt voi, aia care va duc de lant cu zaharelul si va organizeaza sedinte de spalare de creier in care va spun cat sunteti de minunati, iar voi va minunati si mai si, ca nici chiar voi insiva nu va credeati atat de destepti pe cat va vad sefii... Mai cititi o data acest motivant articol si aratati-l si cplegilor sa clickuiasca si ei, ca Codul Muncii asteapta modificari si mai si taman pt manipularea creierelor spalate cu detergent... de firma. Somn usor, dragutilor de voi! Voi dormiti si nici nu stiti de cand... De la IQ vi se trage. :p
13 iul, 23:11
Dani
De obicei, ma culc dupa 3:30 si ma trezesc dupa 3-4 ore. Am o dilema: sint geniu sau cucuvea?
P.S.: ""adorm, in timpul saptamanii, la 23:41 si se trezeste la 7:20"...cel care a scris prostia asta sigur se culca odata cu gainile. Si IQ-ul sau e asemanator cu al gainilor!
09 iul, 22:53
Dumitru
Tu cauti de lucru iar eu am o oferta ! Esti invitat sa castigi bani si tu si eu . Hotarasti singur.Oamenii care nu reușesc să facă bani sunt în general influențați ușor de opiniile altor persoane.Oricum lucrezi . Faci asta sub autoritarea unui sef ( unu la o localitate daca se nimereste om de treaba ) sau lucrezi cu un prieten ( si din acestia trebuie sa alegi ) .Persoana cu o minte închisă la orice subiect, rareori reușește. Putin curaj si vei vedea cata dreptate am avut. Putem discuta despre asta . Aici tu esti sefu ! email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ