Orban dă semnalul – dacă forțăm fuziunea cu PDL, PNL se rupe

| 15 iun, 2014

Nonconformistul Ludovic Orban trage un semnal de alarmă în PNL. Ca să nu deraieze trenul fuziunii între PDL și PNL Orban pune condiții. În primul rând să nu se facă mișcarea înainte de alegerile prezidențiale și în cel de-al doilea rând PNL să nu își piardă identitatea.

Pe lângă frustrații lui Tăriceanu, cum i-a numit Iohannis pe colegii din anturajul lui Tăriceanu și în interiorul PNL există voci care îndeamnă la prudență când vine vorba de fuziunea de dreapta.

Mai ușor cu pianul pe scări le spune Orban negociatorilor PDL-PNL, încercând să oprească nemulțumirile din partid. Deputatul le spune colegilor care negociază de zor fuziunea că numele PNL nu trebuie să se piardă. Este o tactică interesantă de a influența comisiile de negociere din afara lor. Orban este ascultat în PNL și declarațiile pe care le face trebuie să fie interpretate ca un rezultat al faptului că mulți liberali sunt nemulțumiți de ceea ce se întâmplă.

Atenție, nu numai liberalii care s-au adunat în jurul lui Tăriceanu sunt îngrijorați de soarta partidului lor, foarte mulți membri dezaprobă tacit mișcările conducerii interimare a partidului. Dacă cineva se gândește că liberalilor le cade bine să fie invadați de pedeliști după fuziune, pedelisti care să le schimbe organizațiile, care să le ia funcțiile și care să le strice jocurile pe plan local, se înșeală. PDL și PNL sunt două partide profund incompatibile. PNL încă are o viziune de partid mic în care organizarea lasă de dorit și în care cadrele lipsesc în timp de PDL, partid de sorginte Fesenistă păstrează încă un stil cazon impus de lideri și adoptat de membri.

Analiza lui Orban este corectă. Din cauza vitezei excesive trenul PDL-PNL ar putea să deraieze. Cuvintele lui Orban sunt șoptite pe la toate colțurile în PNL, el a fost doar cel care a avut curajul sau flerul politic să le rostească acum, public.

„Luna august (ca termen limită pentru fuziune) anunțată de Frunzăverde este science-fiction după părerea mea” a spus Orban. Mesajul său se îndreaptă direct către conducerea partidului și către Iohannis.

Este interesant să vedem ce răspuns va da Iohannis și eventual Blaga la mesajele lansate de Ludovic Orban. Un lucru însă este cert, din ce în ce mai mulți liberali sunt nemulțumiți și așteaptă o dezmeticire a viitoarei conduceri asumate de partid la congres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ