Orban: "Nimeni nu poate forţa Ungaria să devină o ţară de imigranţi. Islamul şi Creştinismul nu sunt compatibile

| 20 oct, 14:03

Ungaria "nu va fi o ţară de imigranţi" şi "nimeni nu ne poate forţa să devenim o ţară de imigranţi," a afirmat premierul ungar Viktor Orban, care a adăugat că Islamul şi Creştinismul nu sunt compatibile, scrie agenţia de ştiri MTI, citând cotidianul Passauer Neue Presse.

Premierul ungar a insistat în cadrul interviului acordat cotidianului german că Europa nu s-ar fi confruntat cu criza refugiaţilor dacă Grecia şi-ar fi protejat frontierele, adăugând că Ungaria respectă legislaţia internaţională şi europeană prin protejarea frontierelor Schengen.

În ceea ce priveşte lumea islamică, liderul ungar a avertizat că influxul de imigranţi musulmani va schimba o ţară în decurs de 20 de ani.

"Unele state europene au decis" să devină ţări ţintă pentru imigranţi, iar "Germania pare să devină o astfel de ţară şi compoziţia populaţiei sale va fi în mod artificial alterată ," a adăugat şeful Guvernului de la Budapesta.

 

Orban a mai declarat că acuzarea Ungariei că "doar se foloseşte de fonduri UE" este "jignitoare" pentru că prezintă "o faţetă a problemei," deoarece membrii mai vechi ai Uniunii Europene "obţin o grămadă de bani în Ungaria." Liderul de la Budapesta a adăugat că fondurile de coeziune "compensează doar parţial Ungaria pentru faptul că este călcată în picioare de enorma putere economică a celorlalte state din UE."

În privinţa relaţiei cu Rusia, Orban a făcut apel la o formă cooperare "abilă şi bine gândită" între UE şi Rusia. "Nu simţim în Ungaria că Rusia ne ameninţă securitatea," a precizat liderul ungar.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ