Orban: PNL va ataca la CCR înfiinţarea Liceului romano-catolic din Târgu Mureş

| 12 feb, 15:07

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională a României (CCR) legea de înfiinţare a Liceului romano-catolic din Târgu Mureş.

"Am luat decizia de a ataca la CCR legea de înfiinţare a Liceului romano-catolic din Târgu Mureş", a spus Orban după şedinţa Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

El a arătat că liberalii critică procedura de înfiinţare a acestei instituţii prin proiect de lege, subliniind că este neconstituţională.

"Nu atacăm UDMR, noi atacăm o procedură, care după părerea noastră este neconstituţională, cu atât mai mult cu cât există deja pronunţarea unei puteri - puterea judecătorească - în cazul respectiv şi cu cât iese din regulă că şcolile se înfiinţează, conform legii educaţiei, prin ordin de ministru la propunerea autorităţilor locale. Avem deja o decizie judecătorească ce a constatat nelegalitatea înfiinţării acestui liceu, ca atare adoptarea prin lege mi se pare o procedură neconstituţională şi atacăm tot ceea ce ni se pare neconstituţional, altfel cum vom ataca Ordonanţa 4, dacă cei din majoritatea parlamentară catadicsesc să o supună votului, dar văd că nu mai îndrăznesc să o supună votului, cum vom ataca şi Ordonanţa 79, cum atacăm Ordonanţa 60, Ordonanţa 3, recent emisă, care instituie nişte discriminări grosolane şi creează nişte precedente extrem de periculoase pentru România. (...) Nu pot accepta ca o instituţie şcolară să fie înfiinţată pe lege, asta înseamnă că până la urmă ajungi la situaţia când nu poţi să înfiinţezi decât prin lege", a spus Orban, întrebat dacă mai ia în calcul o colaborare cu UDMR în contextul acestui demers.

Liderul liberalilor a precizat că decizia de a ataca la CCR această lege a fost luată cu largă majoritate în şedinţa conducerii PNL şi că respectă decizia colegilor care s-au opus.

"Noi suntem partidul naţional, care reprezintă şi care ne batem pentru reprezentarea şi afirmarea intereselor României şi a naţiunii române, ca atare nu văd la ce se referă domnul Hunor. Dacă nu-i convin anumite poziţii ale noastre, este problema dumnealui", a replicat Orban la afirmaţiile lui Kelemen Hunor potrivit cărora PNL s-a transformat într-un partid ultranaţionalist.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ