Orban s-a întors din vacanţă: Avem informaţii că Guvernul nu a alocat 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei

| 11 ian, 17:04

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că are informaţii potrivit cărora Guvernul nu a respectat angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei, afirmând că dacă execuţia bugetară va confirma acest lucru, premierul şi ministrul Apărării trebuie ”să plece acasă”.

”Din informaţiile pe care le avem Guvernul nu a respectat angajamentul României luat în faţa partenerilor NATO şi anume acela de a aloca 2% din PIB pentru înzestrarea Armatei. Această informaţie care aşteptăm să fie confirmată de datele privind execuţia bugetară este o informaţie extrem de gravă care ne arată extrem de clar că actualul partid de guvernământ nu dă două cepe degerate pe angajamentele României în faţa partenerilor euro-atlantici şi că de fapt nu are de gând nici în 2018, conform declaraţiilor domnului Tăriceanu, să respecte acest angajament, şi anume 2% din PIB cheltuieli pentru înzestrarea Armatei”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că dacă execuţia bugetară va dovedi acest lucru ministrul Apărării şi premierul trebuie ”să se ducă acasă”.

”Aşteptăm datele oficiale, dar vă spun că informaţiile pe care le avem sunt clare că nu s-a respectat angajamentul României luat în faţa partenerilor de a aloca 2% din PIB Armatei. Dacă execuţia bugetară va dovedi acest lucru şi ministrul Apărării şi premierul trebuie să se ducă acasă pentru că acest lucru este de-o gravitate uriaşă care pune în pericol credibilitatea României şi mai ales capacitatea României de a beneficia de încredere din partea partenerilor noştri”, a spus liderul PNL.

Orban a precizat că în anul 2017 s-a cheltuit pentru înzestrarea Armatei între 1,8-1,85% din PIB, potrivit datelor pe care le au liberalii.

”Un astfel de comportament arată că partidul de guvernământ şi coaliţia majoritară, în mod programatic, urmăresc ca România să fie marginalizată, să-şi piardă încrederea de care se bucură la nivelul UE şi la nivelul partenerilor euro-atlantici şi, de fapt, prin toate acţiunile lor duc o la marginalizare a României şi chiar la o posibilă izolare”, a spus liderul PNL.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ