Organizația Mondială a Turismului: o jumătate de miliard de turiști au vizitat UE în 2016

| 29 mar, 15:15

Sosirile de turiști internaționali în Uniunea Europeană au crescut cu 21 de milioane, sau 4%, în 2016, până la 499 de milioane, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) într-un comunicat de presă.

Cei aproape 500 de milioane de turiști internaționali care au vizitat UE au reprezentat 40% din numărul total de turiști internaționali. De asemenea, 2016 a reprezentat al șaptelea an consecutiv de creștere susținută pentru cele 28 de state membre UE, după criza economică și financiară globală din 2009, în condițiile în care numărul de turiști a fost mai mare cu 107 milioane comparativ cu nivelul din 2008.

"Turismul este astăzi unul din principalii piloni ai strategiei UE pentru locuri de muncă și creștere inclusivă", a declarat secretarul general al UNWTO, Taleb Rifai.

În pofida numeroaselor provocări cu care s-a confruntat Europa în 2016, turismul a demonstrat, încă odată, o rezistență extraordinară, consolidându-și contribuția la creșterea economică, crearea de locuri de muncă și bunăstarea socială în Uniunea Europeană.

UNWTO și Comisia Europeană colaborează la un proiect denumit "Extinderea înțelegerii turismului european", destinat îmbunătățirii cunoașterii sectorului turistic și îmbunătățirii competitivității acestui sector în Europa.

Tag-uri: Europa, oms, turism, turişti
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ