Organizaţia Mondială a Sănătăţii AVERTIZEAZĂ: Cârnaţii sunt la fel de cancerigeni ca fumatul

| 23 oct, 18:39

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că intenţionează să declare baconul, cârnaţii şi alte produse obţinute prin procesarea cărnii, vinovate de producerea cancerului în aceeaşi măsură în care responsabile pentru această cumplită maladie sunt fumatul, alcoolul sau azbestul, informează RomaniaTv.

Carnea roşie va intra şi ea pe lista cancerigenelor pentru că toate cercetările specialiştilor indică legătura incontestabilă dintre cancerul de colon şi consumul ridicat al acesteia.

Carnea roşie nu trebuie eliminată complet din alimentaţie, pentru că este o sursă importantă de proteine, vitamine şi minerale precum fierul sau zincul, ci doar consumată cu moderaţie, mai spun reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Mai multe informaţii pe această temă vor fi făcute publice la începutul săptămânii viitoare, când OMS va face un anunţ oficial în acest sens, scrie dailymail.co.uk.

 

Tag-uri: alcool, azbest, carnati, fumat, oms
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ