Ori la bal, ori la spital: Steaua are doar varianta victoriei pentru a rămâne în Europa

| 26 noi, 2013

Șansele Stelei depind în mare măsură de rezultatul din această seară. Echipa germană nu este una de bau-bau, în Bundesliga are a doua cea mai slabă apărare, unde a primit în medie două goluri pe meci.

Calculele grupei E din Champions League sunt simple - pentru a spera la primăvara europeană, campiona României trebuie să câştige în această seară cu Schalke. După primele primele două runde zestrea de puncte este una săracă, numai două, ambele obţinute cu elevețienii de la Basel.

După cum anticipam, Laurenţiu Reghecampf joacă totul pe cartea atacului, un lucru îmbucurător, fie că privim doar din prisma simplului spectator. Încă avem întipărită în minte prestaţia submediocră a tricolorilor din dubla cu Grecia, timiditatea cu care am atacat în manşa retur, când victoria reprezenta singura opţiune. Tehnicianul stelist mizează pe un trident ofensiv format din Adi Popa, Alex Chipciu şi Cristi Tănase în spatele vârfului împins Federico Piovacarri - o formulă inedită prin titularizarea lui Chipciu, revenit după o accidentare complicată, dar şi a lui Andrei Prepeliţă care trebuie să compenseze absenţele lui Mihai Pintili şi Lucian Filip.

Nemţii de la Schalke sunt pe locul secund în grupă după Chelsea şi vor să-şi consolideze poziţia care îi trimite în primăvara Ligii. În meciul tur de la Gelsenkirchen, Steaua a jucat bine o repriză şi jumătate şi a pus reale probleme adversarului până la gafa din minutul 67, când Szukala şi Tătăruşanu s-au încurcat, iar mingea centrată prost de Uchida s-a oprit în plasa noastră.

Calificarea roş-albaştrilor depinde însă şi de rezultatul din Elveţia, dintre Basel şi Chelsea, trupa lui Mourinho este mare favorită şi probabil îşi va respecta blazonul. Mai mult, englezii vor să răzbune înfrângerea surprinzătoare din tur şi să-şi asigure încă de pe acum primul loc în grupă, implicit şi statutul de cap de serie pentru optimi. Aspect care ne avantajează la partida de pe Stamfor Bridge din 11 decembrie, unde Chelsea deja calificată va odihni titularii pentru duelurile din Premier League.

În concluzie, şansele noaste depind în mare măsură de rezultatul din această seară. Echipa germană nu este una de bau - bau, în Bundesliga are a doua cea mai slabă apărare, unde a primit în medie două goluri pe meci. De asemenea, antrenorul oaspeţilor Jens Keller nu poate conta pe serviciile lui Timo Hildebrand, Leon Goretzka şi Julian Draxler, marea speranţă a fotbalului german.

Deşi domină autoritar competiţia internă, este vizibil că Steaua din acest sezon are o viteză în minus comparativ cu anul trecut, mărturie fiind evoluţiile oscilante din Ligă, dar şi din unele partide de campionat. Echipa nu reuşeşte să-şi păstreze cadenţa, măcinată de accidentări şi plecări, golurile lăsate de Chiricheş şi Rusescu încă se resimt. În pofida acestei situaţii, formația din Ghencea rămâne optimistă şi concentrată. Aceasta pare a fi starea de spirit, dar şi reţeta unei mari victorii, descrisă corect de Reghecampf în câteva cuvinte - Trebuie să ne schimbăm atitudinea!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ