Ovidiu Silaghi, un liberal care a ales USL

| 05 mai, 2014

USL trăieşte! Vicepreşedintele PNL Ovidiu Silaghi va fi candidatul “întregului USL” în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor la alegerile parţiale parlamentare din 25 mai. Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, duminică, într-o conferinţă de presă la Negreşti Oaş. Atât Ovidiu Silaghi, cât şi prim-ministrul României s-au pronunţat în favoarea continuării proiectului USL

Victor Ponta a înţeles necesitatea de a avea un candidat comun cu liberalii, în condiţiile în care judeţul Satu Mare este unul tradiţional UDMR, partidele româneşti având şansa de a câştiga în acel colegiu doar dacă se aliază. Gestul nu a fost înţeles de Crin Antonescu, orgoliile sale depăşind cu mult interesele propriului său partid. Acesta l-a numit pe Ovidiu Silaghi “un transfug, aşa cum a fost şi domnul Tăriceanu şi încă doi parlamentari”.

În aceste condiţii, Ovidiu Silaghi a decis să continue proiectul USL alături de social-democraţi, înscriindu-se în PSD. De altfel, fostul liberal fusese ales în decembrie 2012 ca senator USL, după ce a candidat în acelaşi colegiu din Satu Mare. Silaghi a trebuit să renunţe mai apoi la mandatul de senator fiind trimis de PNL în Parlamentul European.
“M-am înscris în PSD. Altă variantă tehnică nu există în acest moment pentru că cei de la PNL au contestat existenţa USL. Am ales varianta asta pentru că nu am putut să ne ţinem de promisiunile făcute alegătorilor din Satu Mare, nici celor din România făcute la nivelul Parlamentului European şi nici mie personal”, a declarat Ovidiu Silaghi.
Victor Ponta îl consideră pe Ovidiu Silaghi ca fiind candidatul “întregului USL”, în condiţiile în care acesta beneficiază şi de sprijinul preşedintelui liberal al Consiliului Judeţean Satu Mare, cât şi de sprijinul primarilor PNL din colegiul 2.
Avem astfel dovezile că PNL-ul sub conducerea lui Crin Antonescu se destramă pe zi ce trece. De altfel, unul din cei mai importanţi lideri ai PSD susţine pentru stiripesurse.ro că peste 300 de primari PNL nu sunt de partea lui Antonescu, aceştia nedorindu-şi niciodată ruperea USL.
“Până acum peste 300 de primari ai PNL sunt cu noi. Nu e vorba de nici o racolare sau de alt tip de presiuni aşa cum spun unii. Pur şi simplu oamenii vin la noi şi ne spun că USL-ul trebuia menţinut şi că ei nu vor să tragă pentru o cauză care nu este a lor”, a menţionat sursa citată.
Decontul pe Crin Antonescu se anunţă pe 25 mai. Atunci, cel mai probabil, liberalul va fi debarcat din fruntea PNL, plătind, astfel, pentru capriciile care au distrus partidul. Iar atunci, refacerea USL va fi cu adevărat posibilă.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ