Pământul văzut de pe orbită: NASA dezvăluie imagini INCREDIBILE din spaţiu

| 27 apr, 2014

NASA a publicat un videoclip compus din cele mai impresionante imagini captate de sateliţii din orbită pe parcursul anului 2013.

Anul trecut, imagini uluitoare cu planeta noastră văzută de pe Mercur şi Saturn au fost aduse de nava Cassini, iar acum au fost folosite pentru acest videoclip. Printre imagini se numără Alaska acoperită de cenuşă după eruopţia din mai 2013 a vulcanului Pavlov, precum şi descoperirea "mega-canionului", mai lung decât Marele Canion, găsit în Groenlanda.

"Sateliţii de la NASA şi de la alte agenţii spaţiale ne oferă o perspectivă nouă şi vastă asupra lucrurilor pe care le vedem de la nivelul pământului - şi a celor pe care nu le putem vedea. O retrospectivă a Pământului din 2013 din unghiul orbitei dezvăluie tipul de colectare de informaţii şi dezvoltare tehnologică ce reprezintă motivul pentru care NASA trimite în spaţiu sateliţi care monitorizează Pământul. Vizualizarea informaţiilor arată cum un nor de prag din meteoritul Celeabinsk s-a mutat în jurul lumii. Sateliţii NASA măsoară intensitatea incendiilor, salinitatea oceanelor şi ploile care cad pe tot globul", scrie pe site-ul nasa.gov.

Tag-uri: nasa, orbita, pamant, Terra
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ