PANICĂ la SRI după ce Traian Băsescu a plecat cu 50 de dosare secrete ale DNA - surse

| 06 feb, 12:32

Jurnaliștii de la cotidianul.ro au prezentat vineri o ipoteză care ar putea schimba radical soarta lui Traian Băsescu în perioada următoare.

Potrivit sursei citate, în luna octombrie 2014, generalul Florian Coldea i-a prezentat lui Traian Basescu situaţia a 50 de dosare de înaltă corupţie politică aflate în pregătire cu DNA, pentru primul semestru al anului 2015.

Surse din SRI apropiate Administraţiei Prezidenţiale au relatat că situaţia celor 50 de dosare nu a fost transferată la predarea–primirea mandatului către Klaus Iohannis.

”Ce s-a întâmplat cu acestea?A plecat Băsescu cu o arhivă secretă?”, întreabă cei de la cotidianul.ro.

De ce trebuia Băsescu să cunoască, înainte cu două luni de încheierea mandatului, situaţia dosarelor respective?

Potrivit aceloraș jurnaliști, de o săptămână, prin unele departamente sensibile ale SRI (Protecţia Internă – general Gheorghe Puiu; Grupul de Evidenţă a Activităţii cu Ofiţerii Acoperiţi – general Marius Stoica; Direcţia Juridică – general Dumitru Dumbravă; Direcţia Securităţii Economice – general Elena Iftode) s-ar toca și s-ar arde documente non stop documente şi se radiază fişiere, care dovedesc implicările politice şi depăşirile de atribuţii săvârşite de George Maior şi Florian Coldea la ordinele lui Traian Băsescu, precum urmele unor acţiuni partizane de favorizare asumate “pe cont propriu”.

Citește și: INCENDIAR! Cine a SACRIFICAT-O pe ELENA UDREA

În cazuri de demisie/demitere intempestivă a directorilor serviciilor, ori la apariţia unor evenimente speciale (scurgeri de informaţii care periclitează securitatea naţională, penetrări ale spionajului străin în Serviciu, abuzuri ori ilegalităţi, acuzaţii de natura celor aduse generalului Florian Coldea, în asemenea departamente tebuiau dispuse măsuri imediate de conservare intactă a documentelor, a fişierelor şi blocarea persoanelor vizate de anchete la accesul către acestea. Or, incriminatul de Elena Udrea, de documente parlamentare, de declaraţii politice sau de indiscutabile informaţii de presă a rămas pe loc pentru a putea face curat, mai explică cei de la cotidianul.ro.

Citește mai mult pe cotidianul.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 feb, 11:51
alexandru
nimic...
ceausescu avea securitatea , armata, garzile patriotice,aparatul de activisti ai pcr...parea inexpugnabil si ? in trei zile a fost "la locul lui" in Ghencea militar"...Acest nemernic , pe nume basescu , isi inchipuie ca poate exista "ceva" ce-l poate scapa de "socoteala" de care este dator ! chiar daca "amici" externi i-au dat "asigurari" de protectie , mafia cu care basescu a intrat in coliziune nu are "relatii diplomatice " cu SUA !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ